Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


BADEMLİ DONDURMA


1/2 kg süt
120 gr toz şeker
100 gr iç badem
3,5 kg buz
20 gr toz şeker
600 gr iri tuz
5 yumurta sarısı

Bir kuşaneye 100 gr. iç badem ile üstlerini ancak kaplayabilecek kadar su koyulduktan sonra ateşe oturtulur, ancak bir taşım kaynatılır. Sonra suyu dökülerek bademlerin iç kabukları soyulur. Sonra da bademler, 20 gram toz şekerler bir havana koyularak, bademler iyice macun haline gelinceye kadar dövülür ve havandan çıkarılarak sonradan kullanmak üzere bir tarafa bırakılır. (Havan küçük ise, bademler üç ya da dört seferde dövülür. Aksi halde bademleri macun gibi ezik bir hale getirmek mümkün olmaz.)
Bir tencereye, 5 yumurta sarısı, 120 gram toz şeker koyularak yumurtalar 5 dakika kadar telle dövüldükten sonra bunlara, macun haline gelmiş şekerli bademler katılarak birkaç dakika karıştırılır. Sonra bu karışıma, kaynar bir halde bulunan 500 gram süt azar, azar katılır, bir taraftan da hızlıca dövülerek hepsi birbiriyle karıştırılır.
Bu badem kreması orta ısıdaki ateşe oturtularak, karışım ancak kaynama kıvamına gelinceye kadar telle dövülerek pişirilir. Sonra da tencere ateşten alınarak savurmak suretiyle iyice soğuması sağlanır.
Karışım iyice soğuyunca; krema dondurma kutusuna koyularak dondurulur ve servis yapılır.


© lezzetler.com tarif no:40433 | adı:BADEMLİ DONDURMA | gönderen:ömür | indirme tarihi:30.04.2024 - 17:56