Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


TEREYAĞI KREMASI (İSVİÇRE)


2 bütün yumurta
160 gr pudra şekeri
250 gr tereyağı
2 kahve kaşığı vanilya tozu

Bir kuşaneye yumuşatılarak pomat haline getirilmiş 200 ya da 250 gram tereyağı yada margarin koyarak, yağ köpürüp iyice beyaz bir renk alıncaya kadar 15 dakika telle çırpılır sonra bir tarafa bırakılır.
Başka bir kuşaneye 2 bütün yumurta, 160 gram pudra şekeri ile 2 kahve kaşığı da vanilya tozu koyarak, yumurtaları, 20 - 25 dakika süreyle, arada bir dinlenmek suretiyle çırpılır.
Sonra koyu boza kıvamına gelmiş bu yumurtaları, her seferinde 1 dolu çorba kaşığını aşmamak üzere köpürtülmüş ve bir tarafa bırakılmış olan tereyağı katmak ve bir taraftan da telle hızlıca karıştırmak suretiyle azar azar tereyağına yedirilir.
Tereyağı kreması çikolatalı yapılmak istenirse, tarif edildiği şekilde hazırlanmış tereyağı kreması,elenmiş 25gram kakao ve benmaride yumuşatılarak pomat haline getirilmiş ve iyice soğutulmuş 100 gram sütsüz çikolata katılarak iyice karıştırılır ve çikolatalı tereyağı kreması olarak kullanılır.
Tereyağı kreması fıstıklı ya da bademli olarak yapılmak istenirse, yukarıda tarif edildiği şekilde hazırlanmış tereyağı kremasına, kaynar suya atılarak üç, beş taşım kaynatılmış ka-buklarj soyulmuş, ince dişli et ya da badem makinesinden geçirilerek iyice ufalanmış 75 gram antepfıstığı ile 1 - 2 damla yeşil şekerci boyası katılarak, iyice karıştırılır ve fıstık kreması olarak kullanılır. Ancak bu kremaya vanilya koymamalı.


© lezzetler.com tarif no:40396 | adı:TEREYAĞI KREMASI (İsviçre) | gönderen:acımtrak | indirme tarihi:12.05.2024 - 13:31