Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KREM KARAMEL


750 gr süt
175 gr toz şeker
1 kahve kaşığı vanilya tozu
3 yumurta sarısı
3 bütün yumurta
Karamelası:
150 gr toz şeker
75 gr su

Bir kaba 150 gram toz şeker koyularak bu sarımsı bir renk alıncaya kadar yıkanır, sonra yanmış şekere 75 gram da su katılarak ancak bir taşım kaynatılır ve kap ateşten alınarak bu karamela şurubu, krema içinde pişirilecek kalıba dökülerek kalıbın altı kremalanır, şekerlenir ve kalıp altı şekerlenmiş olarak bir tarafa bırakılır.
Sonra, bir tencereye 3 yumurta sarısı, 3 bütün yumurta, 175 gram toz şeker ile 1 kahve kaşığı da vanilya tozu katılarak bunlar telle beş dakika kadar iyice çırpılır.
Sonra bu şekerli yumurtalara azar azarolmak üzere, kaynar bir halde bulunan 750 gram süt de katılır ve bir taraftan da telle çırpılmak suretiyle, süt de yumurtalara yedirilir. Elde edilen bu krema, içini karamela şekerlenmiş kalıba dökerek benmari usulüyle, (yani; içine su doldurulmuş bir fırın tepsisine oturtmak suretiyle) kızgın fırında bir buçuk saat pişirilir.
Bundan sonra, kalıp fırından çıkarılır ve krem karamel iyice soğuduktan sonra kalıbın ültına gayet hafif ateş göstermek suretiyle, dipteki donmuş şekerin azıcık erimesi sağlanır sonra da kalıp tabağa alarak servis yapılır.


© lezzetler.com tarif no:40381 | adı:KREM KARAMEL | gönderen:dağ çiçeği | indirme tarihi:27.04.2024 - 20:41