Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


İTALYAN USULÜ MUZLU ELMASİYE


375 gr süt
175 gr toz şeker
15 gr patates unu
6 yumurta sarısı
6 tane olgun muz
6 jelatin yaprağı
300 gr krem şanti

Bir tencereye, 6 adet yumurta sarısı, 175 gram toz şeker koyarak, telle 5 dakika dövülür, sonra buna, önce 15 gram patates unu ya da nişasta katılarak bir iki karıştırıldıktan sonra, kaynar bir halde 375 gram da süt katılır, sonra tencere ateşe oturtularak, krema kaynar bir hal alıncaya kadar kuvvetlice telle dövmek suretiyle pişirilir. Bundan sonra bu kremaya, on beş dakika soğuk suda yatırılmış ve sıkılmak suretiyle suyu çıkarılmış 6 adet jelatin yaprağı katarak iyice karıştırılır ve ateşten alınarak, karıştırmak suretiyle iyice soğuması sağlanır.
Krema iyice soğuyunca buna, 300 gram şantiy kreması ile, iyice ezilerek püre haline getirilmiş 2 adet de muz katılarak, iyice karıştırıldıktan sonra, bir kalıba dökülür, buz arasında ya da buzdolabındaki buzluğun altında 2 saat donmaya bırakılır.
Bavaruaz iyice donunca, kalıbın etrafı bıçakla hafifçe sıyrıldıktan sonra bir iki saniye kadar ılıkça suya sokulup çıkarılmak suretiyle jölenin kalıba yapışıklığı giderilir, sonra da alt üst edilerek servis yapılır.


© lezzetler.com tarif no:40353 | adı:italyan Usulü Muzlu Elmasiye | gönderen:şema | indirme tarihi:06.05.2024 - 00:19