Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ÇİLEK PÜRELİ BAVARUAZ


300 gr süt
90 gr toz şeker
3 yumurta sarısı
7 jelatin yaprağı
8 gr nişasta
250 gr çilek
200 gr çilek için şeker
300 gr şantiy kreması

Bir tencereye; sapları ayıklanmış ve yıkanmış 250 gram çilek koyarak üstlerine; 200 gram da toz şeker serpilir ve bir saat kadar bir tarafa bırakılır.
Bundan sonra diğer malzeme ile kremalı bavaruaz yapılır. Sonra buna; süzgeçten geçirilmiş çilek suyu püresiyle beraber katılarak karışım tekrar birkaç defa daha karıştırılmak suretiyle hepsi iyice birbirleriyle halledilir.
Böylelikle elde edilen bu bavaruaz karışımı kremalı ba-varuazda tarif edildiği şekilde kalıplamak suretiyle dondurulur, tabağa alınır ve servis yapılır.

Bu bavaruazın daha zarif ve daha lezzetli olması için :
a) Ayrıca 50 gram çilek, 150 gram toz şeker, 75 gram su, bir tatlı kaşığı limon suyu, 2 adet jelatin yaprağı ve bir damla da kurnızı şekerci boyası ile çilek jölesi yapılır.
b) Bundan sonra bavaruaz karışımı dondurulacak olduğumuz içi süslü boş bir kalıbı buza oturtarak kalıbın süslü olan alt kısmına; irice 100 gram çilek yan yana dizilmek suretiyle çilekten bir halka meydana getirilir.
c) Daha sonra kalıptaki halka çileklerin üstlerine hazırlamış olduğumuz çilek jölesi dökülerek, kalıp hiç kımıldatılmadan jöle çileklerle birlikte kalıp içinde dondurulur.
ç) Jöle donduktan sonra da, hazırlanmış olan bayaruaz karışımı jölenin üstüne dökülmek suretiyle bavaruaz dondurulur, donduktan sonra kalıptan çıkarılır ve servis yapılır.


© lezzetler.com tarif no:40345 | adı:ÇİLEK PÜRELİ BAVARUAZ | gönderen:şema | indirme tarihi:08.05.2024 - 04:09