Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


BEZELYE EZME ÇORBASI


Bezelyeleri pişirmek için;
2 su bardağı (300 g) Feast Bezelye
1 çorba kaşığı Feast Küp Soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
(isteğe bağlı olarak zeytinyağı da kullanılabilir) 1 adet tablet et suyu
3 bardak su
Meyanesi için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
1 bardak soğuk su
1 kahve kaşığı tuz
Servisi için;
3 dilim tost ekmeği (tavla zarı büyüklüğünde doğranmış ve fırında kurutularak kızartılmış)
8-10 dal doğranmış dereotu
Her çorba için bir tatlı kaşığı krema

Orta boy bir tencereye tereyağını koyup, eritin. İçine soğanı ekleyin ve soğanları pembeleştirin. Bezelyeyi ilave edin ve 5 dakika boyunca kavurun.
Üç bardak sıcak su ekleyin ve içine 1 adet tablet etsuyu veya tavuksuyu ilave edin. 15 dakika boyunca bezelyeler pişinceye kadar kaynatın. Altını kapatın ve blender ile bezelyeleri püre kıvamına getirin.
Meyaneyi hazırlamak için bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağını ilave edin. Hafif ısınmasını bekleyin. 3 yemek kaşığı (tepeleme olmayan) unu ilave edin ve kısık ateşte un beyazlaşıp köpürmeye başlayıncaya kadar bir çırpma teli yardımı ile kavurun.
Tencereyi kenara alın ve meyanenin soğuması için 10 dakika bekleyin. İçine 1 bardak soğuk su ile pişirdiğiniz bezelye püresini ekleyin.
Tencereyi ocağa alın ve orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Kaynamayı fazla devam ettirmeyin. Kenarlarına çıkan köpüklerini alın, tuzunu ilave edin ve altını kapatın.

Püf noktası: Çorbanızın kıvamı koyu olmuş ise altını kapatmadan hemen önce bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz.

Servis önerisi: Çorbanızın dereotu ve kremasını üzerine ilav edebileceğiniz gibi, servisinden hemen önce içine de ekleyip mkarıştırabilirsiniz. Kızarmış ekmekleri mutlaka çorbanızın üzerine koyarak sunmalısınız.


© lezzetler.com tarif no:38861 | adı:Bezelye Ezme Çorbası | gönderen:Yemek Tarifleri | indirme tarihi:28.04.2024 - 06:47