Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


İNGİLİZ BİÇİMİ SERVİS


6-8-10 veya daha fazla kişilere oturmalı yemeklerde yapılan servis biçimidir. Bu. sistem serviste, tabak sıcaklıktan korunmak ve elden kaymaması nedeni ile temiz bir peçete alttan sol avuç içinde tutulur. Uzun servis tabağının bir ucu koltuk altı hizasına, bir ucu dışarı gelmek üzere yerleştirilir. Davetli olan kişinin sol tarafından servis tabağı indirilerek hafif dahi değmeden çatal ve kaşıkla servis yapılır. Diğer taraftan garnitürlü olan yemekler örneğin; Balık, Tavuk büyük parça et, veya diğer etler tabağın ortasına, garnitürleri et parçasının üst veya yanına yerleştirilir. Salçalı olan yemeklerin salçaları da üzerlerine gezdirilerek servisi yapılır. Buna karşılık mayonezle, tartar salçasıyle verilen soğuk balıklar veya hollandez salçalı haşlama balıklar ve diğer kremalı yemeklerde, salça yana konur. Bu sistem serviste, servis yapan kişinin çok iyi yetiştirilmiş ve sanatını iyi işlemesi gerekmektedir.
Ziyafetlerde imkân oldukça bu sistem tercih edilmektedir. Yemeklerin kişilere belirli porsiyonlarda dağıtılması, davetlilerin rahat engelsiz olarak önlerindeki tabaklarına yemeklerin yerleştirilmesi nedeni ile uygun görülmektedir.
İngiliz biçimi servisde, çatal ve kaşığın çok maharetli olarak tutulması, yemek ve garnitürün davetli olan kişinin tabağına bilgili yerleştirilmesi yönünden sanatlı bir servis biçimidir.


© lezzetler.com tarif no:38705 | adı:İngiliz Biçimi Servis | gönderen:figennur | indirme tarihi:27.04.2024 - 23:55