Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


YEMEK SERVİSİ YAPAN KİŞİNİN GİYSİSİ VE ÖZELİKLERİ


Kadın; kollu veya yarım kollu siyah bir elbise, ince opal, organze kumaştan yaka, manşet, sembolik zarif önlüğü, koyu renk ayakkabı, topukları kısa ve tercihan lastikli (ses çıkarmaması için), çorap arzu edilen renkte, güzel taranmış ve biçimlendirilmiş bir baş.

Erkek; beyaz gömlek, beyaz ince keten ceket, siyah popyon Kravat, siyah pantolon, siyah çorap ve ayakkabı.

Çok resmi davetlerde siyah kostüm veya smokin giyilir. Servis yapan kişiler, çok temiz olmalıdırlar.
Servis yapan kişide aranılan önemli nitelikler, çok iyi servis tekniğini bilmesi, yemek servisine girecek yemeklerin tümü hakkında bilgi edinmesi, özellikle yemeklerin karışımları, pişirme biçimleri, yemek terimlerini (yabancı dilde ve Türkçe) olarak bilmesi, ayrıca kişinin iyi işitme, görme, zekâ, ruhi ve bedeni noksanlığının olmaması konuşmada iyi bir Türkçe'yi yeteri kadar bilmesi, isimleri, sayıları, simaları hatırlaması önde gelmektedir. Aksi halde, servis felce uğrar, mahcubiyet, terleme, korkaklık ve mesleki bilgisi az olan kişiler başarı sağlıyamazlar. Bilgi ve beceriler ile iyi alışkanlıklar ancak çalışmayla elde edilir.


© lezzetler.com tarif no:38694 | adı:YEMEK SERVİSİ YAPAN KİŞİNİN GİYSİSİ VE ÖZELİKLERİ | gönderen:figennur | indirme tarihi:23.05.2024 - 10:55