Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


TATLANDIRICI GERÇEĞİ


Diş çürüklerinin önlenmesi alanında etkinlik gösteren sektörlerde, çürüğe yol açıcı etkisi az alan tatlandırıcılar özellikle çiklet üretiminde önem taşır.
Kalorisiz tatlandırıcılar zayıflama diyetlerinde yararlı olabilir.
Şeker hastalığında uygulanan diyette bu güne kadar yaygın bir biçimde kullanılan tatlandırıcaların, bu diyette fazla geniş bir yeri olmadığt sanılmaktadır. Son araştırmalar, şeker hastalarının daha fazla miktarlarda şeker tüketebileceğim ortaya koymuştur.
Öteki tatlandırıcılar henüz araştırma ve inceleme evresindedir. Bunlar arasında şeker ve nişastanın bir enzim varlığında tepkimesi sonucu elde edilen bir hibrid olan "bileşik şekerler" sayılabilir. Tatlandırıcaların birlikte kullanımı, istenen tadı elde etme ve zararlı etkilerin azaltılması bakımından üstünlükler sağlayabilir. ; Böylelikle karışımdaki bazı tatlandırıcaların miktarı düzenli bir şekilde azaltılıp çoğaltılarak zararlı etkileri en aza indirilir.
Şekerli besinler her zaman lüks gıdalar sınıfına sokulmuş ve oldukça yaygın olarak kullanılmıştır. Vİtamin gibi vücut için gerekli maddeleri içermediğinden besinsel değerleri yoktur. Fazla enerji sağlayan bu maddelerin alımı kısıtlanmalıdır.
Sakkaroz (sofra şekeri) yerine kullanılan tatlandırıcılar özgül olgularda kullanılabilmekle birlikte uzun süreli kullanımları bazı olgularda enerji ve beslenme dengesini bozabileceği doğru değildir.


© lezzetler.com tarif no:37957 | adı:TATLANDIRICI GERÇEĞİ | gönderen:Darbeli Matkap | indirme tarihi:17.05.2024 - 04:13