Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


NİŞASTA KREMALI KURABİYE (SİCİLYA)


6 kişilik gerekli malzeme:
3 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
10 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
50 gr meyve şekerlemesi
50 gr bitter çikolata
Nişastalı krema:
4 çorba kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
3 yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
1 tutam tarçın
1 yumurta akı

Yumurta sarılarını şekerle çırparak kremayı hazırlayn Nişastayı 1 bardak sütte eriyinceye kadar karıştırın. Nişastalı süt, kalan 1 bardak süt, vanilya, limon kabuğu rendesi ve tarçını yumurta sarılarına ekleyip köpük köpük oluncaya dek çırpın.
Hazırladığınız bu kremayı derin bir tavaya aktarın. Kısık ateşte kaynatmadan ve sürekli karıştırarak iyice koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Kıyılmış çikolata ve meyve şekerlemesini ilave edin.
Unun ortasını havuz gibi açarak minik doğranmış tereyağı, şeker, yumurta ve yaklaşık 1 su bardağı süt katıp gevrek bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp jelatin kağıtla sarın. Buzdolabında 2 saat bekletin.
Hamuru iki eşit parçaya ayırıp oklava ile yarım cm kalınlığında açın. Hazırladığınız kremadan hamurun bir parçasına eşit aralıklarla parçalar koyup üzerine ikinci yufkayı kapatın. Yuvarlak bir hamur kesici ya da bardak ağzı ile krema koyduğunuz kısımları daireler halinde kesin. Artan yufkadan fındık büyüklüğünde parçalar kopararak kurabiyelerin tepesine oturtun.
Kar halinde çırpılmış yumurta akını bir fırça ile sürün ve 180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Pişmeye birkaç dakika kala her bir kurabiyenin tepesine 1 parça çikolata koyup tekrar fırına verin.

ML® Kremalı Kurabiye için tıklayın



© lezzetler.com tarif no:37943 | adı:Nişasta Kremalı Kurabiye (Sicilya) | gönderen:konuK | indirme tarihi:08.05.2024 - 10:44