Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


AYAKTA YENİLEN YEMEKLER


Ayakta verilen yemekler günümüzde epeyce ilgi topluyor. Ayakta yemekte bir masanın çevresine oturulmaz. Fakat bu şekilde misafirlerin arasında tam bir uyum ve birlik sağlanamayacağı için, davetlilerin oturup sohbetler yapabilecekleri koltuklar ve sandalyeler bulundurmak gerekir. Ayakta yemek çoğunlukla sıcak bir ortamda gerçekleşir. Evsahipleri için de ayakta yemek davetleri daha kolaydır. Misafirler kendilerini daha rahat hissederler. Her ne kadar ayakta yemek vermek daha kolay olsa da, davet sahiplerinin üzerine düşen bir takım görevler olduğunu unutmamak gerekir. Örneğin, "Ayakta herkese yer bulunabilir" diyerek servis imkanını ve mekanın genişliğini gözönünde bulundurmadan gereğinden fazla kişi davet edilmemesi gerekiyor. Fazla yer kaplamaması için de masaya uygun bir yer bulunmalı, en doğrusu kenara yerleştirilmeli. Masanın düzenlenmesinde de şu noktalar gözönünde bulundurulmalı:
Temiz ve ütülü bir masa örtüsü.
Kullanış yerleri ve boylarına göre sıralanmış tabaklar.
Su için bardaklar.
Bol miktarda çatal ve bıçak
Yeterli miktarda peçete
Tuzluk ve biberlikler

YEMEKLERİN LİSTESİ
En az üç çeşit et yemeği mutlaka bulunmalı. Bunlar bıçak kullanmak gerektirmeyen yemeklerden oluşmalıdır. Küçük, kızarmış balık, jambon, rozbif, kalamar, et sote veya tavuk sote olabilir.
Garnitürler de sofranın tuzu biberi olarak yeralır. Sebze salataları, turşular, mayonez, çeşitii soslar, cipsler iyi bir seçim olur.
Zeytinyağlı çeşitlere, pilav ve makarnalara da yemekte yer vermeniz gerekir. Makarnalarda spagetti değil, kesme çeşitleri tercih etmelisiniz.
Tatlılar da davetlerde önemli bir yer işgal eder. Genellikle hafif tatlılara yer vermeniz çok daha iyi olur. Bunlar, turtalar, dondurmalar, meyveler ve sütlü tatlılar olabilir.
Yemeğin sonunda ise sıcak kahve servisi yapılır.


© lezzetler.com tarif no:36485 | adı:Ayakta Yenilen Yemekler | gönderen:kikirik | indirme tarihi:25.04.2024 - 04:46