Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


MAKARNA VE PİLAVIN SERVİSİ VE YENME YÖNTEMİ


Bir davet sofrasında her ne şekilde olursa olsun pilav ve makarnayı kaşıkla yemek doğru değildir. Bunları her vakit çatalla yemek zorundayız. Ancak, kırılmadan ve uzun olarak pişirilmiş, spagetti dediğimiz İtalyan makarnası, kaşıkla çevirerek ve çatalla sararak yememiz zorunluluğu vardır. Şöyle ki :
Sağ elimize almış olduğumuz çatalla önümüzdeki tabaktan bir miktar makarna alarak, bunu sol elimizdeki kaşığın içinde çevirmeli, çatalla top halinde sarmalı, sonra çataldaki rulo halindeki makarnayı ağıza götürerek ve tekrar makarna sararak uzun şekilde makarnaları yeemlidir.
Sonra İtalyan yöntemi uzun makarnaları, tabaklarımızda kesmek hiçbir şekilde doğru olmadığı gibi dört köşe şekillerde kesilmiş olarak, tabaklarımıza almış olduğumuz fırın makarnalarını da bıçak kullanarak parçalamamız doğru değildir. Burada çatalımız makarnayı kesmek görevini yapabilir.
Makarna ve pilavların servis edilmelerine gelince: Her ne kadar alafranga sofralarda ordövrden sonra makarna ve pilavı sofraya getirmek gerekirse de, bizim Türk sofralarında pilav ve makarna ancak yemek sonu olarak servis edilmektedir.


© lezzetler.com tarif no:35142 | adı:MAKARNA VE PİLAVIN SERVİSİ ve YENME YÖNTEMİ | gönderen:nurcan | indirme tarihi:19.05.2024 - 14:45