Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


TERBİYELİ SIĞIR HAŞLAMASI (DÜDÜKLÜ)


800 gram sığır eti kemiksiz
200 gram havuç (3 orta)
100 gram kereviz (1 orta)
400 gram sarı patates (4 orta)
150 gram arpacık soğanı (15 adet) ya da (2 orta baş soğan)
5 bardak su
1 demet maydanoz
Tuz
TERBİYESİ:
4 yumurta sarısı ya da 2 bütün yumurta
2 orta limonun suyu
2 kahve fincanı su

1 Düdüklü tencereye; kemiksiz olarak yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış 800 gram panceta ya da antrekot tarafından sığır eti, kazınmış meyilli kesilmiş 3 orta havuç, soyulmuş ve yarım ay şeklinde kesilmiş 1 kereviz, soyulmuş 15 adet arpacık soğanı, ya da sekize bölünmüş 2 orta baş soğan, 5 bardak su ile yarım çorba kaşığı da tuz koyarak düdüklü tencerenin kapağını kapatmalı.
2 Sonra tencereyi çok kuvvetli ateşe oturtarak, üstündeki düdük yukarıya doğru oynayıp da bol buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere eti, yarıya kadar azaltılmış ateşte bir, bir çeyrek - bir buçuk saat arasında pişirmeli ve ateşten alarak buharını boşaltmalı, sonra da tencereyi kapaksız olarak küçük ateşe oturtmalıdır.
3 Sonra bir kuşaneye; 4 adet yumurta sarısı, ya da 2 bütün yumurta, 2 orta limonun suyu ile 2 kahve fincanı da âdi su koyarak çatalla birkaç kez çalkalamalı, sonra da bu tencereyi, küçük ateşteki et tenceresine koyarak iyice bir karıştırmah, kıyılmış bir demet de dereotu kattıktan sonra servis yapmalıdır.


© lezzetler.com tarif no:34933 | adı:TERBİYELİ SIĞIR HAŞLAMASI (düdüklü) | gönderen:bahar dalı | indirme tarihi:09.05.2024 - 04:38