Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


YABAN ÖRDEĞİ YAHNİSİ


3 ya da 4 yaban ördeği (1200 gr.)
2 bardak sirke
100 gram sadeyağı ya da margarin (5 çorba kaşığı)
600 gram soğan (6 büyükçe)
1 kahve fincanı domates salçası
2 bardak su
Tuz
Karabiber

1 Temizlenip parçalara ayrılmış yaban ördeklerini 24 saat kadar sirke içinde yatırın. Süre sonunda yaban ördeklerini üç beş su iyice yıkayın, kurulayun.
2 Bir tencereye, yıkanmış, sonra da kol, göğüs ve but olmak üzere parçalara ayrılmış, kaburga ve bel kemikleri çıkarılmış 3 - 4 adet, yaban ördeği, 5 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin koyarak, kuvvetlice ateşte, arada bir karıştırarak 8 dakika kadar sote etmelidir.
3 Sonra yaban ördeklerini, ince yarım ay şeklinde kesilmiş 6 büyükçe soğan ile yarım silme çorba kaşığı da tuz katarak, soğanlar hafifçe pembe bir hal alıncaya kadar kavururcasına pişirmeye devam etmelidir.
4 Soğanlar ölünce; bunlara kabukları çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış 4 büyükçe domates ya da 1 kahve fincanı su içinde eritilmiş 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası ile 1 - 2 kahve kaşığı karabiber ve 5 dakika sonra da 2 bardak su katarak yaban ördekleri iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar hafif ateşte aşağı yukarı bir buçuk - bir üç çeyrek saat pişmeye bırakmalı ve tabağa alarak servis yapmalıdır.


© lezzetler.com tarif no:34427 | adı:YABAN ÖRDEĞİ YAHNİSİ | gönderen:maden | indirme tarihi:28.04.2024 - 00:58