Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ISPANAKLI JAMBONLU DİRSEK MAKARNA (İTALYA)


250 g dirsek makarna (ya da düdük makarna)
2 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı
1 küçük soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
50 cl. (2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
65 g (4 çorba kaşığı) krema
1 defne yaprağı
bir tutam hintcevizi rendesi
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 1/2 tatlı kaşığı tuz
60 g jambon (ince şeritler halinde kesilmiş)
500 g ıspanak (yıkanıp, ayıklanmış)

Tereyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince soğanlar ve sarımsakları koyup, sürekli karıştırarak soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Tavuk suyu, krema, defne yaprağı, hintcevizi rendesi ve karabiberi ekleyip, karışımı 25 cl. (1 su bardağı) kalıncaya kadar (10- 15 dakika) çektirin.
Bu arada başka bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca tuzu serptikten sonra, makarnaları koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar haşlayın (10 dakika geçince birini alıp, pişip pişmediğini kontrol edin).
Makarnaları haşlama süresinin bitimine 3 dakika kala, öbür tenceredeki defne yaprağını delikli kaşıkla alarak, atın. Sonra jambon şeritleri ve ıspanakları tencereye koyup, tencerenin kapağını kapatarak, karışımı 3 dakika pişirin. Tencerenin kapağını açıp, sürekli karıştırarak yaklaşık 30 saniye daha pişirdikten (ıspanaklar iyice gevşemelidir) sonra, ateşi kapatın.
Öbür tencereyi ateşten alıp. makarnaları bir süzgeçte süzerek, ıspanaklı karışımın bulunduğu tencereye aktarın ve iyice karıştırın. 1 dakika bekletip, yeniden karıştırdıktan sonra, bir servis tabağına aktararak, servis yapın.

ML® Ispanaklı Makarna (görsel)



© lezzetler.com tarif no:32705 | adı:Ispanaklı Jambonlu Dirsek Makarna (İtalya) | gönderen:senem | indirme tarihi:07.05.2024 - 23:30