Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


MAYDANOZ SOSLU TAVUKLU SPAGETTİ (İTALYA)


250 g spagetti
1 çorba kaşığı çiçekyağı
1 limonun kabuğu (ince şeritler halinde kesilmiş)
1 1/2 tatlı kaşığı tuz
25 cl. (1 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
250 g tavuk göğüs eti (deri ve kemikleri ayıklandıktan sonra, kuşbaşı doğranmış)
2 iri arpacık soğanı (ince doğranmış)
3 demet maydanoz (yapraklarına ayrılmış)

Ayçiçek yağı ve limon kabuğu şeritlerini bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, limon kabuğu şeritlerini 4 dakika ısıtın. Tuzun 1/8 tatlı kaşığını serpip, tavuk suyunu ekleyerek, karışımı 12,5 cl. (1 /2 su bardağı) kalıncaya kadar çektirin.
Bu arada başka bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynamaya başlayınca kalan tuzun 1 1 /2 tatlı kaşığını serptikten sonra, spagettileri koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar haşlayın (10 dakika geçince birini alıp, pişip pişmediğini kontrol edin). Tavuk suyunun çektiği tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın.
Tereyağının 1 çorba kaşığını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince tavuk göğüs eti parçalarını ve arpacık soğanlarını koyup, sürekli karıştırarak tavuk etlerinin rengi dönmeye başlayıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin. Bir kenarda beklettiğiniz tenceredeki tavuk suyu ve limon kabuğu şeritleri karışımını katıp, sürekli karıştırarak 1 dakika pişirin. Maydanoz yapraklarını ekleyip, karışımı sürekli karıştırarak 3 dakika daha pişirin.
Spagettiler pişince tencereyi ateşten alıp, spagettileri bir süzgeçte süzerek, ateşe dayanıklı bir cam tencereye aktarın. Öbür tencereyi de ateşten alıp, maydanozlu karışımı spagettilerin üstüne boşaltın. Kalan tereyağını küçük parçalara kesip, üstlerine serpiştirerek, kalan 1/8 tatlı kaşığı tuzu serpin ve iyice karıştırın. Cam tencerenin kapağını kapatıp, 2,5 dakika bir kenarda bekletin. Kapağını açıp, 1 kez karıştırdıktan sonra, kapağı yeniden kapatarak 2,5 dakika daha bekletin ve servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:32698 | adı:Maydanoz Soslu Tavuklu Spagetti (İtalya) | gönderen:senem | indirme tarihi:06.05.2024 - 11:13