Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


MANTARLI TARHUNLU DÜDÜK MAKARNA (İTALYA)


250 g düdük makarna
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 küçük soğan (ince doğranmış)
350 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, zar biçiminde doğranmış)
2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
12 cl. (1/2 su bardağı) elma sirkesi
750 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra doğranmış)
6 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
2 çorba kaşığı taze tarhun (kıyılmış)

Bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın. Kaynayınca tuzun 1 1/2 tatlı kaşığını serptikten sonra, düdük makarnaları koyun ve yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar pişirin (10 dakika geçince birini alıp, pişip pişmediğini kontrol edin).
Bu arada zeytinyağını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak yağı ısıtın. Isınınca soğanları koyup, sık sık karıştırarak, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin. Mantarları ekleyip, kalan 1/2 kaşığı tuzu ve karabiberi serperek, karışımı mantarlar suyunu bırakıp yeniden çekinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Sarımsakları ve sirkeyi ekleyip, karışımın dibinde 2 çorba kaşığı sıvı kalıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Karıştırarak domatesleri ekleyip, karışımı 3 dakika daha pişirin.
Makarna tenceresini ateşten alıp, makarnaları bir süzgeçte süzülmeye bırakın. Ateşteki öbür tencereyi de alıp, süzülmüş makarnaları içindeki sosa ekleyerek, maydanoz ve tarhunları serpip, iyice karıştırın. Mantarlı -tarhunlu düdük makarnayı 4 servis tabağına bölüştürüp, servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:32683 | adı:Mantarlı Tarhunlu Düdük Makarna (İtalya) | gönderen:meddah | indirme tarihi:17.05.2024 - 22:41