Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PEYNİR FISTIK VE TAZE FESLEĞENLİ SPAGETTİ (İTALYA)


250 g spagetti
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 diş sarımsak (dövülmüş)
8 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen (ayrıca, süsleme için 15 kadar fesleğen yaprağı)
12,5 cl (1/2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
30 g dolmalık fıstık (orta ateşte yağsız tavada sarartılmış)
60 g Pecorino (ya da kaşar) peyniri rendesi
1 1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

Sosu hazırlamak için zeytinyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca sarımsakları koyup, sürekli karıştırarak 30 saniye pişirin. Ateşi iyice kısıp, kıyılmış taze fesleğenleri koyarak, 30 saniye pişirin. Tavuk suyunu ekleyip, sosu kısık ateşte çekmeye bırakın.
Bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu kaynatın. Kaynayınca tuzun 1 1/2 kaşığını serptikten sonra, spagettileri koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidir-ler) kadar haşlayın (10 dakika geçince birini alıp, pişip pişmediğini kontrol edin).
Tencereyi ateşten alıp, spagettileri bir süzgeçte süzün. Tavayı da ateşten alıp, süzülmüş spagettileri tavadaki fesleğenli sosun üstüne boşaltarak, iyice karıştırın. Dolmalık fıstıklar, Pecorino (ya da kaşar) peyniri rendesi, kalan 1/4 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi serpip, yeniden iyice karıştırın. Peynir, fıstık ve taze fesleğenli spagettiyi 4 servis tabağına bölüştürüp, tabakları fesleğen yaprak-larıyla süsleyerek, servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:32681 | adı:Peynir Fıstık ve Taze Fesleğenli Spagetti (İtalya) | gönderen:meddah | indirme tarihi:01.05.2024 - 12:45