Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KABAKLI HAVUÇLU SPAGETTİ (İTALYA)


250 g spagetti (ya da istenen kalınlıkta çubuk makarna)
2 havuç (kazınıp, yıkanmış)
3 orta boy kabak (yıkanıp, uçları kesilmiş)
1 1/2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
6 iri diş sarımsak (her biri 4-5 parçaya kesilmiş)
2 ançüez filetosu (küçük parçalar halinde kesilmiş)
1 orta boy kırmızı soğan (ince dilimlenmiş)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

Havuçları bir mutfak bıçağıyla 0,5 cm kalınlıkta boylamasına dilimleyip, sonra her dilimi 5 - 6 mm kalınlığında ince şeritler halinde kesin. Kabakları da 0,5 cm kalınlıkta boylamasına dilimleyip, yalnızca yeşil kabuklu dilimleri geri kalanları atın) 2,5 cm eninde şeritler halinde kesin, îonra hem kabak, hem de havuç şeritlerini keskin bir bıçakla 3 mm eninde ince şeritler haline getirin.
Bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu kaynatın. Kaynamaya başlayınca tuzu serpip, yeniden kaynamaya bırakın. Kalın dipli başka bir tencereye zeytinyağını koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca sarımsakları koyup, ara sıra karıştırarak, her yanları altın sarısı bir renk alıncaya kadar (10 - 15 dakika) pişirin.
Sarmısakları pişirmeye başladıktan 5 dakika sonra, kaynayan suya spagettileri koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemeiidirler) kadar pişirin (10 dakika geçince birini alıp, pişip pişmediğini kontrol edin).
Sarmısakları pişirme süresinin bitiminde, tencereye ançüez parçaiarı, soğanlar, kabak şeritleri ve havuç şeritlerini ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak, karışımı 3 dakika pişirin. Sonra tencerenin kapağını açıp, karışımı sık sık karıştırarak, 3 dakika daha pişirin.
Makarna tenceresini ateşten alıp, makarnaları bir süzgeçte süzün. Öbür tencereyi de ateşten alıp, süzülen makarnaları hemen tencereye ekleyerek, karabiberi serpin ve iyice karıştırın. Kabaklı - havuçlu spagettiyi 6 servis tabağına bölüştürüp, servis yapın.

ML® Kabaklı Makarna için tıklayın


© lezzetler.com tarif no:32679 | adı:Kabaklı Havuçlu Spagetti (İtalya) | gönderen:meddah | indirme tarihi:04.05.2024 - 06:25