Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


HAMUR İŞLERİ HAKKINDA


Hamur işlerini evde hazırlamak, son derece hoş bir uğraş olabilir. Böylece hamur işlerine alışılmış biçimlerin dışında yepyeni biçimler verilip, gerek göz, gerek damak zevki için çok çeşitli tat ya da renkler kazandırılabilir.
Kullanılan sosla belirli hamur işleri -makarna, erişte, spagetti, vb.-hazırlanmış olmakla birlikte, her çeşit taze hamur işleriyle ya da aynı tipten kuru hamur işleriyle kullanılabilir.
Taze hamur işleri ile kuru hamur işleri arasındaki temel fark, kullanılan buğdayın yapısına bağlıdır. Genel olarak, kuru hamur işleri glüten içeren saf buğday irmiğinden yapılır.
Taze hamur işi tariflerinde genel olarak 175 g un için 2 yumurta kullanılır. Sert buğday unuyla hazırlanan tariflerdeyse, yumurtaya yer verilmeyebilir.
Evde hazırlanan hamur işleri, plastik filme sarılarak buzdolabında 24 saat bekletilebilir ya da derin dondurucuda dondurularak istenildiği zaman kullanılabilir. Ama doğal olarak, hemen tüketilirse, çok daha lezzetli olurlar. Kuru hamur işlerine oranla daha nemli oldukları için, uzun süre pişirilmeleri gerekmez; böylece, hamurlarına katılmış domates, ıspanak, havuç, pırasa, köri, vb.'nin renklerini de olduğu gibi korurlar.


© lezzetler.com tarif no:32559 | adı:Hamur İşleri Hakkında | gönderen:vaha | indirme tarihi:21.05.2024 - 20:17