Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


MAYDANOZ SARIMSAK SOSLU SUSAMLI KUZU (FRANSA)


4 dilim kuzu eti (her biri yaklaşık 125 g buttan kesilip, bütün yağları alındıktan sonra, yaklaşık 5 mm kalınlıkta yassıltılmış)
1 yumurtanın akı
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
200 g susam
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1/2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
1 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 demet maydanoz (kıyılmış)
1 iri domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, püre halinde getirilmiş)

Yumurta akını ve limon suyunu çukur bir tabakta çatalla ya da çırpma teliyle çırpın. Bir düz tabağa, susarhları döşeyin. Et dilimlerinin üstüne tuzu ve karabiberin yarısını serpip, sonra her dilimin her iki yanını limon suyu - yumurta karışımına ve susama (elinizle bastırarak susamların iyice yapışmasını sağlayın) bulayın.
Kalın dipli bir tavaya (ya da yapışmayan bir tavaya) zeytinyağı ile tereyağını koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak tereyağını eritin. Tereyağı eriyince et dilimlerini koyup, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) kızartın. Altüst edip, öbür yüzlerini de 2 dakika kızarttıktan sonra, plastik spatulayla ısıtılmış bir servis tabağına çıkarın.
Tavaya arpacık soğanları, sarımsaklar ve maydanozları koyup, 1 dakika sote edin. Domates püresini ekleyip, kalan karabiberi serperek, 1 dakika pişirin. Tavayı ateşten alıp, sosu kaşıkla et dilimlerinin üstüne aktararak, servis yapın.

SERVİS ÖNERİSİ: Yanında tereyağında sote edilmiş taze fasulyeler ve havuç püresiyle.


© lezzetler.com tarif no:31035 | adı:Maydanoz Sarımsak Soslu Susamlı Kuzu (Fransa) | gönderen:civanperçemi | indirme tarihi:18.05.2024 - 03:19