Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


YEŞİLBİBERLİ DANA BONFİLE (MİKRODALGA)


6 dana bonfilesi (her biri yaklaşık 125 g; bütün yağlan alınıp, her biri sicimle çevrilerek bağlanmış)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tane yeşilbiber (dövülmüş)
350 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)
bir tutam kekik
bir tutam nane
bir tutam fesleğen
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
birkaç suteresi yaprağı (süsleme için)

Pek derin olmayan bir kapta zeytinyağı ve dövülmüş ye-şilbiberleri karıştırın. Bonfileleri koyup, birkaç kez altüst ederek, karışımın her yanlarına bulanmasını sağlayın. Sonra kabın üstünü örtüp, oda sıcaklığında en az 1 saat bekletin.
Bekletme süresinin bitiminde, bir fırın kabını % 100 ısıtılmış fırında ısıtın. Sonra fırından alıp, bonfileleri koyarak, her iki yanları kabın sıcaklığıyla altın sarısı bir renk alıncaya kadar altüst ederek kızartın. Kabın üstünü örtüp, % 100 ısıtılmış fırına vererek, bonfileleri 1,5 dakika pişirin. Altüst edip, 1,5 dakika daha pişirdikten sonra, kabı fırından alarak, bonfileleri ısıtılmış bir tabağa çıkarın ve üstlerini örtüp, sıcak kalmalarını sağlayın.
Kabı % 100 ısıtılmış fırına vererek, karışım yarı yarıya çekinceye kadar (1 dakika) bekletin. Kabı fırından alıp, domatesler, kekik, nane, fesleğen, sarımsak, tuz ve karabiberi ekledikten sonra, üstünü örterek % 100 ısıtılmış fırına verin ve sosu 4 dakika, sık sık karıştırarak, pişirin. Kabı fırından alıp, sosu ısıtılmış bir kâseye aktararak bir kenara bırakın.
Dana bonfileleri bir başka kaba koyup, fırında 1 dakika ısıtın. Sonra kabı fırından alıp, bonfileleri bir servis tabağına aktararak, suteresi yapraklarıyla süsleyin ve yanında kâsedeki sosla servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:31020 | adı:Yeşilbiberli Dana Bonfile (mikrodalga) | gönderen:nurdoğan | indirme tarihi:30.04.2024 - 22:51