Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


MANTARLI KIRMIZI SOĞANLI ANTRKOT (FRANSA)


1250 g sığır antrkotu (tek parça halinde; bütün yağları alınmış)
2 kırmızı soğan (1 cm kalınlığında halkalar halinde doğranmış)
4 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
20 ardıç meyvası (isteğe bağlı)
500 g mantar (yıkanıp, kurulanmış)
2 su bardağı tuzsuz esmer et suyu (ya da tuzsuz tavuk suyu)
2 çorba kaşığı mısır nişastası
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Kırmızı soğan halkalarını bir fırın kabına döşeyin. Üstlerine eti yerleştirip, 1 bardak et suyu, sirke ve limon suyunu boşaltarak, ardıç meyvalarını (isteğe bağlı) serpiştirin ve oda sıcaklığında 2 saat (ya da buzdolabında bir gece) bekletin.
Bekleme süresi dolunca, eti ve kırmızı soğanları çıkarıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayarak, bir kenara bırakın. Kapta kalan karışımı bir kâseye aktarıp, ardıç meyvalarını (kullandıysanız) çıkararak atın.
Yapışmayan bir tavayı harlı ateşe oturtup, kızdırın. Karışıma kırmızı soğan halkalarını koyup, yumuşayıncaya kadar (her iki yanlarını yaklaşık 4'er dakika) sote ettikten sonra, delikli plastik spatulayla bir tabağa çıkarın.
Tavaya eti koyup, her iki yanını 4'er dakika (kanlı olmasını istiyorsanız 2'şer dakika) sote ederek, bir tabağa çıkarın.
Tavaya mantarları koyup, ara sıra karıştırarak, bıraktıkları su buharlaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirdikten sonra, delikli plastik spatulayla bir tabağa çıkarın. Tavaya kâsedeki karışımı boşaltıp, yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın. Et (yada tavuk) suyu ve nişastayı bir kâsede karıştırıp, tavadaki sosa çırparak karıştırın. Bir taşım kaynatıp, kaynamaya başladıktan sonra, hafifçe koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) pişirin.
Tabaktaki mantarların üstüne karabiberi ve maydanozları serpip, sonra tavadaki sosa ekleyerek, karıştırın ve tavayı ateşten alıp, bir kenara bırakın.
Antrkotları dilimleyip, dilimleri bir servis tabağına yerleştirerek, üstlerine pişmiş kırmızı soğan halkalarını serpiştirin. Tavadaki mantarları delikli kaşıkla alarak, et dilimlerinin çevresine döşeyip, üstlerine tavada kalan sosu gezdirin ve servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:30944 | adı:Mantarlı Kırmızı Soğanlı Antrkot (Fransa) | gönderen:arefe | indirme tarihi:29.03.2024 - 00:53