Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KIRMIZI LAHANALI SİVRİBİBERLİ PİLİÇ


3 piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklanıp, 1 cm kalınlığında kesilmiş; yaklaşık 350 g)
4 çorba kaşığı kuru erik (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde kesilmiş)
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
150 g taze fasulye
1 çorba kaşığı soya sosu
1 küçük kırmızı lahana (yaprakları ayıklanıp, yaklaşık 5 cm boyunda şeritler halinde kesilmiş)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 taze soğan (ayıklanıp, yaklaşık 5 cm boyunda kesilmiş)

Kuru erikler, sivribiber şeritleri ve ayçiçek yağının 1/2 çorba kaşığını bir salata kâsesinde karıştırın. Piliç parçalarını ekleyip, ara sıra altüst ederek, bir kenarda 30 dakika bekletin. Bu arada bir tencereye 2 su bardağı su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca taze fasulyeleri koyup, 1 dakika haşladıktan sonra, tencereyi ateşten alın ve fasulyeleri bir süzgeçte süzerek, soğuk su altında çalkalayın. Sularını yeniden süzdürüp, bir kâseye aktararak, soya sosunu ekleyin ve ara sıra karıştırarak bir kenarda bekletin.
Kalın dipli bir tavayı harlı ateşe oturtarak kızdırın. Tava kızınca kalan ayçiçek yağının bir çorba kaşığını ve kırmızı lahana yapraklarını koyup, tuzu serperek, yaprakları yumuşayıncaya kadar (3 dakika) sote edin. Kâsedeki fasulyeler ve dipte birikmiş soya sosu (ya da soyu) ile taze soğanların yarısını ekleyip, ara sıra karıştırarak ve tavayı hafif hafif sallayarak, 3 dakika daha pişirin. Tavayı ateşten alıp, içindeki karışımı bir salata kâsesine aktarın.
Tavayı yeniden harlı ateşe oturtup, kalan yağı koyduktan sonra, piliç göğüslerini, içinde bekledikleri karışımı ve kalan taze soğanları ekleyin. Ateşi biraz kısıp, karışımı piliç parçaları iyice pişinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) orta ateşte sote edin. Tavayı ateşten alıp, kâsedeki kırmızı lahanalı karışımı ekleyin ve karıştırdıktan sonra, bir servis tabağına aktararak, servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:30663 | adı:Kırmızı Lahanalı Sivribiberli Piliç | gönderen:hedef21 | indirme tarihi:06.05.2024 - 00:19