Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PORTAKAL SOĞAN SOSLU HİNDİLİ PATATES SALATASI


250 g hindi
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
4 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/4 portakalın kabuğu (ince şeritler halinde kesilmiş)
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/2 su bardağı hindi suyu
500 g patates (kabukları soyulmuş)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 küçük yeşil salata
birkaç kırmızı lahana yaprağı
1 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış)
Soğan portakal sosu:
4 çorba kaşığı portakal suyu (taze sıkılmış)
1 çorba kaşığı sirke
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
250 g (1 su bardağı) yoğurt (tercihen yarım yağlı)
2 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

Zeytinyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca arpacık soğanları, sarımsaklar, portakal kabuğu şeritleri ve kimyonu koyup, ateşi kısın ve ara sıra karıştırarak, arpacık soğanları iyice yumuşayıncaya kadar (5 - 7 dakika) pişirin.
Hindi suyunu ekleyip, ateşi açarak, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca kuşbaşı doğranmış hindi etlerini ekleyip, ateşi yeniden kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve pişirin.
Bir tencereye patatesleri koyup, üstlerini örtecek kadar su ve tuzu ekledikten sonra, tencereyi orta ateşe oturtarak, patatesleri 20 dakika haşlayın. Sonra tencereyi ateşten alıp, patatesleri süzerek, bir kenara bırakın.
Sosu hazırlamak için portakal suyu, sirke ve kimyonu bir kâsede karıştırıp, bir çatalla ağır ağır çırparak, zeytinyağı, yoğurt, 2 çorba kaşığı ince kıyılmış taze soğan ve karabiberi ekleyin.
Soğuyan hindi etlerini çıkarıp, bir salata kâsesine koyun. Hazırladığınız sosun yarısını ekleyip, iyice karıştırın. Soğuyan patatesleri 1 cm kalınlığında dilimleyip, bir kâseye koyarak, kalan sosu üstlerine boşaltın ve iyice karıştırın.
Yeşil salata yapraklarını büyük bir servis tabağına döşeyip, patates dilimlerini yaprakların üstüne, üst üste binecek biçimde ve ortası boş bir daire halinde yerleştirin. Ortadaki boşluğa kırmızı lahana yapraklarını döşeyip, üstlerine soslu hindileri bir kaşıkla koyun. Kıyılmış taze soğanları da patates dilimlerinin üstüne serpip, servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:30594 | adı:Portakal Soğan Soslu Hindili Patates Salatası | gönderen:aybars | indirme tarihi:30.04.2024 - 18:34