Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


FIRINDA MEZGİT


1 mezit balığı (yaklaşık 1,5 kg; temizlenmiş)
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
bir tutam tuz
5 cm boyunda taze zencefil (ince şeritler halinde kesilmiş; isteğe bağlı)
4 taze soğan (ayıklanıp, 5 cm boyunda kesilmiş)
1/2 demet maydanozun yaprakları
2 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı süzme bal
1 çorba kaşığı sirke
V4 tatlı kaşığı tozşeker

Mısır nişastası ve tuzu az bir su ile küçük bir kâsede karıştırın. Balığı soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, her iki yüzüne bıçakla çaprazlamasına 4 ya da 5 yarık açın. Açtığınız bu yarıkların içine ve dışına karışımı yedirerek sürüp, balığı alüminyum folyoya sarın ve (bir kenarda en az 15 dakika bekletin.
Önce fırınınızı 230 °C'a ısıtın. Balığı paketlediğiniz alüminyum folyoyu açıp, yarıkların içine ince bir zencefil parçası (isteğe bağlı) ile birer parça taze soğan yerleştirin. Kalan zencefil (isteğe bağlı) ve taze soğanları balığın karın boşluğuna doldurun.
Bir kâsede soya sosu, bal, sirke ve tozşekeri karıştırıp, balığın üstüne dökün. Alüminyum folyoyu yeniden balığın üstüne katlayıp, kenarlarını kıvırarak paket yapın.
Folyo paketini fırın tepsisine koyup, tepsiyi fırına vererek, balığı yaklaşık 25 dakika pişirin (paket açılarak bir çatal batırıldığında, eti saydamlığını yitirmiş olmalıdır). Tepsiyi fırından alıp, alüminyum folyoyu açarak, balığı 6 parçaya kesin ve parçaları birer servis tabağına aktarın. Alüminyum folyo içinde kalan pişme suyunu üstlerine boşaltıp, bekletmeden servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:30385 | adı:Fırında Mezgit | gönderen:kara elmas | indirme tarihi:27.04.2024 - 08:03