Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PASTIRMALI SOĞANLI PATATES SALATASI (MİKRODALGA)


1 kg patates (tercihen küçük yuvarlak taze patates)
1 küçük kırmızı soğan (ince doğranmış)
3 pastırma dilimi (çemenleri alınıp, ince şeritler halinde kesilmiş)
4 çorba kaşığı kereviz sapı (kıyılmış)
1 çorba kaşığı mısır nişastası (1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu içinde karıştırılarak eritilmiş)
4 çorba kaşığı sirke
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
2 tatlı kaşığı maydanoz (iri kıyılmış)

Patatesleri iki yerden çatalla hafifçe delip (fazla delerseniz nemleri kaçar), fırına daire biçiminde dizerek, % 100 ısıtılmış fırında 7 dakika pişirin. Fırını açıp, patatesleri altüst ederek yeniden daire biçiminde dizdikten sonra, iyice yumuşayıncaya kadar (6-7 dakika) pişirin. Sonra fırından alıp, bir kenarda soğumaya bırakın.
Pastırma şeritlerini ateşe dayanıklı bir kaba koyup, üstünü kâğıt peçeteyle örterek, % 100 ısıtılmış fırında 2 dakika pişirin. Kabı ateşten alıp, kâğıt peçeteyi atarak, pastırmaların bıraktığı yağı süzün-Kereviz sapları ve kırmızı soğanları pastırmalara ekleyip, karıştırdıktan sonra, kabın kapağını kapatın ve karışımı % 100 ısıtılmış fırında 90 saniye pişirin. Kabı fırından alıp, mısır nişastalı tavuk suyunu ve sirkeyi ekledikten sonra, kabın kapağını kapatarak, karışımı % 100 ısıtılmış fırında sosu hafifçe koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin. Kabı fırından alıp, bir kenara bırakın.
Soğuyan patatesleri soyup, 5 mm kalınlığında dilimleyin ve büyük bir kâseye koyun. Cam kaptaki pastırmalı sosu üstlerine döküp, karabiberi ve maydanozların yarısını serperek, hafifçe karıştırırı ve bir kenarda ılınmaya bırakın. Salatayı 6 düztabağa bölüştürüp, kalan maydanozları üstlerine serperek, servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:30192 | adı:Pastırmalı Soğanlı Patates Salatası (mikrodalga) | gönderen:mor menekşe | indirme tarihi:05.05.2024 - 14:17