Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PİRİNÇLİ SOSİS SALATASI (FRANSA)


100 g pirinç
1 çorba kaşığı rezene tohumu (isteğe bağlı)
1 yeşil dolmalık biber (sap ve çekirdekli bölümleri temizlendikten sonra, ince kıyılmış)
4 çorba kaşığı kırmızı soğan (ince doğranmış)
1 küçük olgun domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı bayırturpu rendesi (bir tülbent içinde sıkılarak, suyu alınmış)
3 çorba kaşığı sirke
8 sosis (1 parmak eninde verev doğranmış)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
birkaç maydanoz dalı (süsleme için)

Bir tencereye pirinç, rezene tohumları (isteğe bağlı) ve 1/4 litre (yaklaşık 1 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, pirinçleri iyice yumuşayıncaya kadar (20 - 25 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, pirinci bir kenarda demlenmeye bırakın.
Bu arada marinadı hazırlamak için yeşil biber, kırmızı soğanlar, domatesler, sarımsak, bayırturpu rendesi ve sirkeyi küçük bir kâsede karıştırıp, bir kenara bırakın.
Bir tencereye 1/4 litre (yaklaşık 1 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca sosisleri koyup, tencerenin kapağını kapatarak, kendi buharlarında pişirin. Tencereyi ateşten alıp, delikli spatulayla sosisleri bir tabağa çıkarın. Haşlama suyunu birkaç kat tülbent döşenmiş tel süzgeçten bir kâseye süzüp, bir kenara bırakın.
Sosisleri marinadın bulunduğu kâseye aktarıp, oda sıcaklığında 30 dakika kadar bekletin.
Demlenen pirinci ve zeytinyağını marinada bulanmış sosislerle karıştırıp, büyük bir salata tabağına yerleştirip, üstlerini maydanoz dallarıyla süsleyerek, servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:30175 | adı:Pirinçli Sosis Salatası (Fransa) | gönderen:aysberk | indirme tarihi:02.05.2024 - 08:11