Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KARNIYARIK BÖREK


Malzeme
- 4 adet yufka
- 100 g Sana yağı
- ½ su bardağı süt
- Harcı:
- 3 yemek kaşığı Sana
- 300 g kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet patlıcan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
- Üzeri İçin:
- Yumurta sarısı
- Dilim domates

Hazırlanışı
1. Sana yağını küçük bir tava da eritip, ılımaya bırakın.
2. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
3. Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyın.
4. Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğradıktan sonra kızgın ay çiçek yağında kızartıp, fazla yağını almak için havlu kâğıt yaydığınız tabağa çıkarın.
5. Yayvan bir tencerede Sana yağını kızdırıp, içine kıymayı ilave edip, kıyma suyunu çekene kadar kavurun.
6. Kıyma kavrulup, suyunu çekince içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, kıyılmış çarliston biberleri, sarımsakları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
7. Soğanlar renk alınca içine kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ilave edip, pişirin. En son olarak harcın içine kızarmış patlıcanları ekleyip, karıştırın. Harcı soğuması için bir yayvan bir kaba alın.
8. Sosu için: küçük bir kâseye eritilmiş ?soğumuş Sana yağını, sütü koyup, karıştırın.
9. Yufkaları üst üste koyup, ortadan ikiye, daha sonra kesilen parçaları üst üste koyup, tekrar ortadan ikiye kesip, parçaları üst üste koyun.
10. En üst yufkayı, katlayıp, kenara ayırın. Yufkanın üzerine sosu sürüp, ayırdığınız ilk yufkayı, soslu yufkanın üzerine serip, bir fırça yardımı ile üzerine sos sürün. Yufkanın geniş kenarına soğumuş harçtan koyup, uzun ve enli sigara böreği gibi harç bitene kadar sarın. Sarılmış börekleri Sıvı Sana ile yağladığınız fırın tepsisine dizin. Kalan sosu sarılmış böreklerin üzerine sürün. Keskin bir bıçak yardımıyla börekleri tam ortadan kesip, karnıyarık gibi yarın. Yufkanın kenarlarına yumurta sarısı sürün.
11. En son üzerlerine halka kesilmiş domates dilimleri koyup, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında, üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.


© lezzetler.com tarif no:29259 | adı:Karnıyarık Börek | gönderen:Yemek Tarifleri | indirme tarihi:02.05.2024 - 14:47