Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


TAVUKLU KUŞKONMAZLI EKMEK KALIBI (FRANSA)


1/2 kepekli tost ekmeği (bir gün bayatlatılıp, kabuğu alınmış)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
125 g tavuk göğsü (1 cm eninde ve 4 cm boyunda şeritler halinde kesilmiş)
125 g kuşkonmaz (3 mm'lik dilimler halinde verevine kesilmiş)
150 g süzme yoğurt
2 çorba kaşığı portakal suyu (taze sıkılmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı taze mercanköşk

Kepekli tost ekmeğinden 4 cm kalınlığında ve bir kenarı yaklaşık 7,5 cm'lik kare boyutunda 4 dilim kesin. Sonra bu dilimleri 4 ekmek kalıbı haline getirerek çiçekyağıyla yağlayın ve fırında pişirin.
Bir tencereye yaklaşık 2,5 cm yüksekliğinde su koyup, üstüne delikli bir buğulama kabı yerleştirin. Tencereyi harlı ateşe oturtup, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca buğulama kabına tavuk ve kuşkonmaz şeritlerini koyup, üstünü örterek yaklaşık 2 dakika buharda pişirin. Sonra tencereyi ateşten alıp, üstü örtülü olarak bir kenara bırakın.
Bir kâsede süzme yoğurdu ve portakal suyunu karıştırıp, tencerenin altını kısarak, yoğurt - portakal suyu karışımını ekleyin. Tencerenin altını biraz açıp, sosu orta ateşte sürekli karıştırarak ısıtın. Tencereyi ateşten alıp, karabiberi ekleyerek karıştırın.
Ekmek kalıplarını fırından alıp, buğulanmış tavuk eti ve kuşkonmaz şeritlerini kalıplara paylaştırın. Tenceredeki sosu da üstlerine kaşıkla bölüştürüp, mercanköşkü serpiştirdikten sonra, servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:29210 | adı:Tavuklu Kuşkonmazlı Ekmek Kalıbı (Fransa) | gönderen:eftal | indirme tarihi:04.05.2024 - 12:21