Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


HAMURDA PATLICANLI PİLAV


Malzeme
- 8 adet milföy
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 adet patlıcan
- Kızartmak İçin:
- Ayçiçek yağı
- Pilavı İçin:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 3 su bardağı tavuk suyu
- ½ demet dereotu
- Tuz ve karabiber

Hazırlanışı
1. Patlıcanları alacalı soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Patlıcanın hem acısını almak hemde kabukları soyulduktan sonra kararmamaları için tuzlu suda bekletin.
2. Dereotunu ayıklayıp, kıyın.
3. Pilavı İçin: yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine dolmalık fıstıkları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
4. Dolmalık fıstıklar renk alınca, içine ayıkladıktan sonra bir süzgecin içinde yıkadığınız pirinçleri ve az tuz ilave edip, pirinçlerin göbekleri pembeleşinceye kadar kavurun.
5. Pirinçlerin tane tane olması ve renginin beyaz olması için içine bir adet kesme şeker ve birkaç damla limon suyu sıkın.
6. Daha sonra içine kıyılmış derotunu, kalan tuzu, karabiberi ilave edip, karıştırın. En son içine tavuk suyunu ekledikten sonra kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak pirinçler göz göz olana kadar pişirip, pilavı demlendirin.
7. Pilav pişerken, yayvan bir tavada ayçiçek yağını kızdırıp, suyunu sıktığınız patlıcanları kızgın yağda kızartın. Kızaran patlıcanların fazla yağını süzmek için havlu kâğıt serdiğiniz bir tabağa çıkarın.
8. Demlenen pilavı karıştırarak havalandırın. Milföyleri buzluktan çıkarıp, oda sıcaklığında 5 dakika bekletip, yumuşatın. Milföy hamurunun ortasına önce pilavı koyun. Pilavın üstüne kızarmış patlcanlardan koyup, hamuru ters köşelerinde kıvırarak kapatın. En son olarak hamuru yavaşça elinizin içinde döndürüp, yuvarlayın. Hamurlu pilavları fırın tepsine dizip, önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.


© lezzetler.com tarif no:29008 | adı:Hamurda Patlıcanlı Pilav | gönderen:Yemek Tarifleri | indirme tarihi:01.05.2024 - 08:48