Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


TERE SOSLU KILIÇ BALIĞI ŞİŞ


500 g iri kuşbaşı doğranmış kılıç balığı
Limonlu dereotlu marinat:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış)
bir tutam acı toz kırmızıbiber
bir tutam karabiber
Tere sosu:
1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı un
30 cl tuzsuz balık suyu
1 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış)
1 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı hardal
bir tutam tuz
bir tutam taze çekilmiş karabiber

Marinadı hazırlamak için zeytinyağı, limon suyu, dereotu, acı kırmızıbiber ve karabiberi bir tencereye koyun. kuşbaşı doğranmış balıkları ekleyip, iyice karıştırarak, marinada iyice bulanmalarını sağlayın. Sonra bir kaşıkla balıkları düz bir tabağa çıkarıp, tabağın üstünü plastik filmle örterek buzdolabında 2 saat soğutun.
Şişleri pişirme vaktinden 30 dakika önce, dereotu sosunu hazırlamak için zeytinyağını küçük bir tencerede ısıtın, ince doğranmış soğanları ekleyip, iyice yumuşayıncaya (ama renkleri dönmemelidir) kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Unu ekleyip, karıştırdıktan sonra, tuzsuz balık suyunu katın ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Kıyılmış dereotunu ekleyip, ateşi kısın ve tencerenin kapağı açık olarak ve ara sıra karıştırarak, sosu 20 dakika kadar pişirin (yüzeyinde oluşan köpükleri metal bir kaşıkla alıp atın). Sonra krema, hardal, tuz ve karabiberi ekleyip, tencereyi ateşten alarak, sosu bir kâseye aktarın ve sıcak tutun.
Önce fırınınızın ızgarasını yakın. Buzdolabındaki tabağı alıp, marinatta bekletilmiş balıkları sekiz şişe sırayla geçirin. Şişlerin her iki yanını fırınınızın ızgarası altında 1 - 2 dakika ızgara edip, önceden ısıtılmış geniş bir tabakta, yanında dereotu sosuyla servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:28909 | adı:Tere Soslu Kılıç Balığı Şiş | gönderen:bücür | indirme tarihi:04.05.2024 - 10:18