Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ISPANAKLI SOMONLU KANEPELER (MİKRODALGA)


250 g somon filetosu (deri ve kılçıkları temizlenmiş)
2 yumurtanın akı
175 g dil ya da pisi filetosu (derisi soyulmuş)
2 çorba kaşığı lor peyniri
1 küçük tatlı kırmızıbiber (birçok yerinden çatalla delinmiş)
175 g ıspanak yaprağı (sapları ayıklanıp, yıkandıktan sonra süzdürülmüş)
6 kepekli tost ekmeği dilimi

Somonu blendıra koyup, karıştırdıktan sonra, 1 yumurta akı katıp, bir kâseye boşaltın. Pisi filetosunu da blendırda karıştırıp, öbür yumurta akını ekleyerek başka bir kâseye boşaltın. Her kâseye birer çorba kaşığı lor peyniri katıp, kâseleri buzdolabına kaldırın.
Tatlı kırmızıbiberi kâğıt mutfak havlusu ya da kâğıt peçete üstünde, % 100 ısıtılmış fırına verip, her dakikada bir çevirerek 4 dakika pişirin. Sonra fırından alıp, küçük bir kâseye koyun ve kâsenin üstünü plastik film örterek bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuyunca derisini soyup, çekirdeklerini çıkardıktan sonra, 12 baklava biçimi parçaya bölerek bir kenara bırakın.
Ispanak yapraklarını büyük bir kâseye koyup, üstünü plastik filmle örterek, % 100 ısıtılmış fırında 4 dakika pişirin. Kâseyi fırından alıp, ıspanakları, yaprakların kırıl-mamasına özen göstererek bir süzgeçte süzdürün. 6 yumurtalık 2 yumurta kabının oyuklarına plastik film döşeyip, pisibalıklı karışımı üstlerine bölüştürerek, yüzeyleri parmağınızla düzleştirin. Ispanak yapraklarını 12 eşit bölüme ayırıp, her birini pisibalığı karışımlarının üstüne yerleştirin. Üstlerine kalınca bir tabaka somonlu karışım sürüp, yumurta kaplarını ayrı ayrı, % 100 ısıtılmış fırına yerleştirerek balıklı tabaka parmakla dokunulduğunda iyice sertleşinceye kadar (1 -1,5 dakika) pişirin.
Bu arada ekmek dilimlerini kızartıp, 4,5 cm çapında yuvarlak ve düz bisküvi kalıbıyla 12 yuvarlak (her dilimden 2 parça) parça kesin.
Yumurta kaplarını fırından alıp, her kabın üstüne birer düz tabak yerleştirin. 2 kabı da ters çevirerek, balıklı yarım küreleri tabaklara geçirin (ıslak bölümleri kalmışsa, kâğıt mutfak havlusuyla hafifçe kurulayın). Her birini 1 yuvarlak tost ekmeği parçası üstüne yerleştirip, 1 kırmızıbiber parçasıyla süsleyin. Kanepeleri geniş bir tabağa yerleştirip, sıcak sıcak servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:28333 | adı:Ispanaklı Somonlu Kanepeler (mikrodalga) | gönderen:nazar | indirme tarihi:27.04.2024 - 23:23