Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


MAKARNA VE HAMUR İŞLERİ İLE İLGİLİ İPUÇLARI


Knorr

* Makarnayı her zaman çok bol miktarda tuzlu ve sıvı yağ eklenmiş suda haşlayın.
* Su iyice kaynamadan makarnaları içine atmayın.
* Makarnaları 8-11 dakika arası bir sürede haşlayın.
* Makarna hemen servis edilecekse soğuk sudan geçirmeyin. Eğer bekletecekseniz süzüp, soğuk sudan geçirin. Sıvı yağ ile yağlayıp ağzı kapalı bir kapta buzdolabında bekletin.
* Pilav yapmadan önce pirinci mutlaka ılık suda 15-20 dakika bekletin. Ardından soğuk su ile nişastası akıp, suyu berraklaşıncaya kadar yıkayın.
* Pilavı demlendirmek için tencere ile kapak arasına temiz bir bez veya kağıt havlu yerleştirerek, biriken nemin su olarak pilava akmasına ve pilavı ıslatmasına engel olun.
* Dibi tutan bir pilavı tahta kaşıkla üstünden alarak başka bir tencereya aktarın. Karıştırdığınız takdirde yanık kısmın tadı bütün pilava siner.
* Hamur işlerinde kullanılacak su miktarı tarifi çok etkiler. Hamur hazırlarken kullandığınız yumurtanın iriliği bile tarifi etkileyebilir. Bu nedenle hamurlarınızı tamamlarken gerekirse sıvı veya un ilavesi ile tarifin ince ayarını kendiniz yapmalısınız.
* Hamur haşlanırken. Haşlanan parçalar yavaş yavaş su üzerine çıkacaktır. Bu pişmenin bir belirtisidir.
* Fırında pişirdiğiniz börek, poğaça gibi hamur işlerinizin üzerine fırından almaya yakın fırça ile yağ sürerseniz daha güzel bir renk alırlar.


© lezzetler.com tarif no:28185 | adı:Makarna ve hamur işleri ile ilgili ipuçları | gönderen:Yemek Tarifleri | indirme tarihi:17.05.2024 - 13:01