Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


MUTFAK EKİPMANLARI VE TEMİZLİKLERİ İLE İLGİLİ İPUÇLARI


Knorr

* Şişe ve kavanoz diplerinde oluşan tortu ve birikmeleri temizlemek için içlerine birkaç sıra kuru fasulye koyun. Ağzında pay bırakarak sıcak su ve biraz karbonat koyun. Kapağını kapatarak 1 gece bekletin. Ertesi sabah çalkalayarak yıkayın. Tortulardan kolayca kurtulacaksınız.
* Mutfak robotlarınızın bağlantı yerlerini arasıra yağlayın. Bunun için ince ağzı olan püskürtmeli şişeleri tercih edebilirsiniz.
* Baharat ve kahve gibi güçlü kokulu malzemeleri öğüttüğünüz parçalayıcıların içinde biraz ekmek öğütürseniz kokulardan kurtulabilirsiniz.
* Sarımsak ezicilerinin ağızlarını bir diş fırçası yardımı ile temizleyebilirsiniz.
* Dibi fazla tutmuş bir çelik tencereyi temizlemek için tencerenin içine buzlu su koyun. Tencereyi de kaynar suya oturtun. Tutan kısmı elinizle çeke çeke tencereden ayırın.
* Bıçaklarınızın uçlarının eğilmemesi için mutlaka ahşap bir bıçak saplama tahtası bulundurun. Bu mevcut değilse şişe mantarlarını da bıçak uçlarını korumak için kullanabilirsiniz.
* Teflon malzemeleri üst üste saklıyorsanız çizilmemeleri için araya kağıt havlu gibi yumuşak malzemeler döşeyin.
* Fırınınızı her çalışma sonrasında hafif deterjanlı bir bez ile henüz ılıkken silin. Böylece içeride biriken kiri kolayca temizleyebilirsiniz.
* Bakır malzemelerinizdeki lekeleri çıkarmak için bir limon yarımını sofra tuzuna batırıp, bakırı bununla ovun. Ardından durulayıp kurulayarak kullanın.


© lezzetler.com tarif no:28178 | adı:Mutfak ekipmanları ve temizlikleri ile ilgili ipuçları | gönderen:Yemek Tarifleri | indirme tarihi:13.05.2024 - 10:17