Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


3 SOSLU PATLAMIŞ MISIRLAR (İTALYA)


2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
175 g mısır
Taze otlu sos:
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
1 diş sarımsak
1 çorb kaşığı kıyılmış taze aromatik otlar
2 tatlı kaşığı taze rendelenmiş parmesan peyniri
Baharatlı sos:
1 tatlı kaşığı hardal tozu
1 tatlı kaşığı salça
1/2 tatlı kaşığı acı biber sosu
1 çorba kaşığı süzme bal
1 çorba kaşığı susam
Curry'li sos:
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı süzme bal
1 çorba kaşığı yağsız yoğurt

Kokulu ot sosunu hazırlamak için tereyağını küçük:bir tencerede eritip, sarmısağı, taze aromatik otları, Parmesan peynirini ekleyin. Sürekli karıştırarak 1 dakika pişirip, tencereyi ateşten alın ve bir kenara bırakın.
Baharlı sosu hazırlamak için küçük bir tencereye hardalı salçayı, acıbiber sosunu ve balı koyup, karıştın. Tencereyi ateşe oturtup, sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, bır kenara bırakın.
Köri sosu hazırlamak için küçük bir tencereye curry'yi zerdeçalı, limon suyunu, balı koyup karıştırın. Tencereyi ateşe oturtup, sürekli karıştırarak bir taşım karıştırın. Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, karışıma yoğurdu ekleyerek, karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın.
Soslar henüz sıcakken ayçiçek yağını kalın dipli büyük bir tavava koyup, ısıtın. Isınınca mısırları koyup, tavanın ustünü örtün. Tavayı kısık ateşte 2 - 3 dakika sürekli sallayarak mısırları patlatın. Tavayı ateşten alıp. Patlamamış mısırlar, bir kaşıkla alarak atın. Patlamış mısırlar, uçe bölüp, her üçte birlik bölümü ayr, ayrı sos tencerelerine katın ve mısırlar soslara iyice bu anana kadar karıştırın. Patlamış mısırları ayrı ayrı kâselere aktarıp, sıcak sıcak servis yapın.

ML® Patlamış Mısır için tıklayın



© lezzetler.com tarif no:28012 | adı:3 Soslu Patlamış Mısırlar (İtalya) | gönderen:Sefer Tası | indirme tarihi:25.04.2024 - 10:29