Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KOL BÖREĞİ (OSMANLI RAMAZAN)


TC Kültür Bakanlığı

Küllü su içine üç kaşık yanmış sade ve tuz ilavesinden sonra beş altı da yumurta kırılır ve güzelce çalkalanır.Tedrici tedrici dakik ilave ederek yoğruldukta herbiri elma kadar ve daha küçük yumaklara taksim olunur.

Peynir ile maydanoz bir iki de yumurta kırılarak veya kavrulmuş soğana kıyma karıştırılarak içi de hazırlandıkta elini yağa bulayarak veya tavuk tüyüyle sade serperek oklavayla hemen zara müşâbih yufka açılır.

Yandan bir kısmı diğeri üzerine kapatılır.O halde üç köşe kalır ki öylece oklavaya sarılarak zemini yağlanmış bir tepsiye serilir.Şimdi açılan yufkanın nısfı üzerine hazırlanan içten döşenir ve boş kalan nısfı üzerine kapak gibi kapatılır ve diğer yufkaların nısfı da açılıp o halde iç üzerine serpildikte üç cihetleri üzerine yanmış sade sade haşlanarak fırına verilir.Piryan gibi hem kızarır hem de kabarır.Hemen sıcak iken tenavül oluna masarifi vâkıâ ziyadece olur ise de lezzetiyle mütenâsıbdır.

ML® Kol Böreği (Patatesli) için tıklayın



© lezzetler.com tarif no:26847 | adı:Kol Böreği (Osmanlı Ramazan) | gönderen:Bihter Erdemli | indirme tarihi:05.05.2024 - 04:13