Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KURU DOMATESLİ ENGİNARLI SALATA


Malzemeler
4 adet orta boy enginar
2 limonun suyu
2 tatlı kaşığı un
2 bardak soğuk su
3 çorba zeytinyağı
1/2 demet marul
10-12 adet kuru domates
8-10 adet kiraz domates
4 adet yuvarlak lavaş
Sos:
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 diş sarımsak
1 çay kasığı tuz
karabiber
4 çay kaşığı kuru fesleğen, kuru nane
1 çay kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı elma sirkesi

Yapılışı:
Taze enginarları geniş bir tencereye yan yana sıralayın.
Un, limon suyu ve 2 su bardağı soğuk suyu bir kâsede çatalla iyice çırpın. Karışımı tenceredeki enginarların üzerine gezdirin. Zeytinyağını da ekleyip orta ısılı ateşte, enginarlar yumuşayıncaya kadar, en az 25-30 dakika pişirin. Pişen enginarları ocaktan alıp soğumalarım bekleyin. Eğer konserve enginar kullanacaksanız, suyunu süzüp kullanabilirsiniz.
Kuru domatesleri en az bir saat kadar sıcak suda yumuşaması için beklettikten sonra iri parçalar halinde dilimleyin.
(Zeytinyağında salamura edilmiş konserve kuru domates de kullanabilirisiniz. O zaman, kuru domatesleri hiçbir işlemden geçirmenize gerek yoktur.) Diğer taraftan, marulu yıkayıp süzün ve elinizle parçalayarak derin bir kaba koyun. Üzerine dilimlenmiş ya da konserve kuru domatesleri ve ikiye bölünmüş kiraz domatesleri ekleyin. Salata kâsesi yapmak için; lavaş ekmeği fırına dayanıklı cam bir kâseye, ortasını çukurlaştırarak yerleştirin. Hatta kenarlarının kıvrık olması için, tıpkı teğel yapar gibi kenarlarım büzüştürün ve bu kıvrımları kürdanla sabitle-yin. Lavaşı 175 dereceye ayarlı fırında, İyice kuru-yuncaya kadar, en az 20 dakika kızartıp çıkarın. Lavaşın kenarındaki kürdanlan çıkardığınızda, bir kase gibi, şeklinin bozulmadığını göreceksiniz. Ekmeğin içine salata malzemelerini doldurup parmak şeklinde doğradığınız soğuk haldeki enginarları ya da konserve enginarları üzerine yerleştirin. Sosu hazırlamak için; zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz, karabiber, tozşeker ve döıümüş sarımsağı derin bir kasede karıştırın. Çatalla ya da bir tel çırpıcıyla iyice çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Salatayı servise sunun.


© lezzetler.com tarif no:26819 | adı:Kuru Domatesli Enginarlı Salata | gönderen:O'kadın | indirme tarihi:30.04.2024 - 20:04