Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KUYRUK SOKUMU VE EVRİM MASALLARI


Allah'a inanmayan bir takım bilim sahtekârları (bunlara bilim adamı denmez) yaratılışa sebeb ararkeken "Evrim Teorisini" bulmuş, son 150 senede teoriden ileriye gidememiş, ortaya sürdükleri her teori çürütülmüştür. Ancak "Evrim Teorisi" günümüzde de inançsız beyinsizlere sığınacak bir liman olmaya devam etmektedir.

Omurilik hakkında araştırma yaparken omuriliğin en son kemiği için "evrim kalıntısı" ifadesi kullanıldığını gördüm. "Yani kuruk sokumu gereksiz ve fazladır, insan hayvandan dönüşürken burası fazladan kalmış gereksiz bir organdır" demek istiyorlar.

Allah doğada hiç bir şeyi gereksiz ya da hatalı yaratmamıştır. İnsan vücudunda da fazla olan ya da işe yaramayan hiç bir uzuv yoktur. Evrimci beyinsizler daha önce de pankreasa, safra kesesine, bademciğe, kör bağırsağa, apandiste, fazla ve gereksiz organ demişlerdi. Yıllar geçtikçe gereksiz görülen organların aslında çok gerekli oldukları tek tek ispat edildi.

Hayvanlarda kuyruk neye yarar? yürüme ya da koşma durumunda DENGE sağlar. İnsandaki kuyruk sokumu yani omiriliğin en sonunda bulunan üçgen uçlu kemik, insanın gizli kuyruğudur yani yürüme anında dengesini sağlar.

Hatırlarmısınız cep telefonları ilk çıktığında hepsinin antenleri vardı, hatta bazısı iç içe geçer açılınca 30 santimi bulurdu. Bu günkü modern cep telefonlarında anten yok! Aslında var ama içinde gizli. Tıpkı insanın gizlenmiş kuyruğu gibi.

Allah insanı evrenin efendisi ve yaratılmışların en şereflisi olarak yaratmış, onun içindir ki hayvanlardan daha güzel, daha akıllı ve daha estetik olarak yaratmıştır.

Hayvan 4 ayaklı ve yere parelel vücuduyla hareket eder. İnsan 2 ayaklıdır, yürüme esnasında bir ayağını arkadan kaldırıp öne atarken geçen zaman içinde sadece tek ayaklıdır ve bu posizyonda yer çekimine göre dengesini korumak zorundadır.
İşte bu aşamada kuyruk sokumu devreye girer havada bulunan ayağın istikametinde denge sağlar. Tıpkı viraja hızla giren motosikletin merkezkaç kuvvetinden yan yatması gibi, eğer yan yatmazsa dengesi bozularak dışa doğru savrularak devrilecek.
Azıcık beyni olan ve çok az kinematik bilen her insan bunun böyle olduğunu anlar.

Hala gereksiz ve fazla diyen beyinsiz varsa, kuyruk sokumlarını ameliyatla aldırsınlar, bakalım yürüyebileceklermi?


© lezzetler.com tarif no:26490 | adı:Kuyruk Sokumu ve Evrim Masalları | gönderen:Banu Atabay | indirme tarihi:04.05.2024 - 14:42