Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ÇİLEKLİ TART (FRANSA)


Malzeme (4 kişilik).
Hamuru: 150 gr. un (elenmiş),
2 tutam tuz,
1 çorba kaşığı tozşeker,
75 gr. margarin,
1/2 su bardağı su.
Garnitürü:
750 gr. taze olgun çilek (sapları ayıklanıp bol suda yıkanmış),
75 gr. tozşeker.

Hamuru hazırlamak için bir tezgahta un, tuz, tozşeker ve küçük parçalar halinde margarini karıştırıp elinizin ayasıyla bastırarak yoğurun. Suyu ilave edip aynı biçimde çok daha kuvvetli olarak yoğurmaya devam ederek top haline getirin. Bu işlemi üç kez tekrarladıktan sonra üzerine temiz nemli bir bez örtüp buzdolabına kaldırarak 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Fırınınızı 7/8 dereceye getirip ısıtın. Hamuru 0,5 cm. kalınlığında açın. 22 cm çapında alçak kenarlı bir tart kalıbının içini yağlayın. Hamuru kalıbın içine yerleştirip dibini çatalla delin. Tart kalıbının üzerini örtecek büyüklükte bir alüminyum veya yağlı kağıdı kalıptaki tartın üzerine kapatıp iple bağlayın. Kalıbı fırına sürüp, 20 dakika, hamur altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Kalıbı fırından alıp bir kenarda soğumaya bırakın. Hamuru soğuduktan sonra, kırmadan tezgaha çıkarın.
Çileklerin 10-15 tanesini bir kenara ayırıp kalanları tartın içine yerleştirin. Kalan çilekleri bir kapta ezip küçük bir tencereye aktarın. Üzerine 75 gr. tozşekeri ilave edip ağır ateşte 5-6 dakika pişirin. Koyuca bir şurup elde edince tencereyi ateşten alın. Çilek şurubunu tartın üzerine döküp, tatlınızı hemen servis edin.

Not: Daha lezzetli bir tart elde etmek isterseniz, çileklerin altına bir kat, hazır olarak alacağınız, taze krema veya krem patisyer döşeyebilirsiniz.


© lezzetler.com tarif no:26420 | adı:Çilekli Tart (Fransa) | gönderen:Naci Baba | indirme tarihi:28.04.2024 - 01:05