Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


FASULYE ÇORBASI (BREZİLYA)


Malzeme:(4 kişilik):
200 gr. kuru fasulye,
baharat torbası (temiz bir tülbente sarılıp ağzı uzunca bir iple bağlanmış bir torba içinde dilediğiniz baharlar),
2 soğan (1 diş karanfil batırılmış),
1 diş sarımsak,
tuz,
30 gr. tereyağ,
3 taze domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek küçük kuşbaşı doğranmış veya 1 çorba kaşığı domates salçası),
karabiber,
1 tutam toz şeker,
Üzerine:
2 dilim tost ekmeği,
15 gr. tereyağı
Haşlama suyuna 1 tablet et suyu atın.

Kuru fasulyeyi bir tencereye koyup üzerini örtecek kadar su ilave ettikten sonra 2-3 saat, fasulyeler kabarıncaya kadar, dinlenmeye bırakın. Fasulyeler kabarınca süzüp, tekrar tencereye koyun. Üzerine su katıp baharat torbası, bir diş karanfil batırılmış yarım soğan ve soyulmuş sarımsağı ilave ederek orta ateşte 1 saat pişirin. (İlk yarım saatten sonra tuzunu ilave edin).
Bu arada kalan 1+1/2 soğanı piyaz doğrayın. Büyükçe bir tencerede tereyağı orta ateşte eritin. Yağ kızınca piyaz doğranmış soğanları ve domatesleri (veya domates salçasını) katın. Tuzunu, biberini ve şekerini de koyup, ara sıra karıştırarak 4-5 dakika pişirdikten sonra tencereyi ateşten alın.
Fasulyeler iyice pişince tencereyi ateşten alıp fasulyeleri bir kevgire çıkarın. (Pişme suyunu saklayın) Haşlanmış fasulyeleri bir sebze değirmeninden geçirerek püre haline getirin.
Salçanın piştiği tencereyi tekrar orta ateşe koyup ısıtın. Salça ısınınca fasulye püresini ilave edip karıştırın. Fasulyelerin pişme suyundan da 1,5 litre katıp, sık sık karıştırarak, 30 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alın.
Tost ekmeği dilimlerini iri zar biçiminde doğrayın. Küçük bir tavada 15 gr. tereyağı, orta ateşte eritin. Yağ kızınca ekmekleri ilave edip altın sarısı bir renk alana kadar her iki yanlarını da kızartın. Tavayı ateşten alın.
Tenceredeki çorbayı ısıtılmış bir kaseye aktarıp üzerine de tavadaki ekmekleri ve yağı döktükten sonra, sıcak olarak, servis edin.

Not: Aynı çorbayı kuru fasulye yerine barbunya fasulye ile de hazırlayabilirsiniz.


© lezzetler.com tarif no:25892 | adı:Fasulye çorbası (Brezilya) | gönderen:mozerella | indirme tarihi:28.03.2024 - 23:10