Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


TATLANDIRICI OLARAK OTLAR


Mutfakta kullanılan otlar, iyi yemek pişirmenin sırrının anahtarıdır, Onları kullanırken dikkat edeceğiniz en önemli husus yemeğin asıl tadını bozacak kadar fazla miktarda koymamak olmalıdır. Bunun dışında belli kurallardan çok, belli eğilim ve alışkanlıklardan sözedi-lebilir. "Hangi ot, hangi yemekle kullanılır?" sorusunun cevabı hiç bir zaman tam ve kesin olarak verilemez. Bizim önerimiz, bu konuda geleneğin dar kalıpları çerçevesine sıkışmaktan kaçınmanız olacaktır.
Bu arada bir başka önerimiz de, aşağıda tanıttığımız otları evinizde yetiştirmenizdir. Otları tanımanın en iyi yolu hiç kuşkusuz onlarla sürekli bir arada bulunmaktır. Balkonunuzda bir köşe, hatta bir pencere aralığı bile, birazdan sözünü edeceğimiz otlardan büyük bir kısmım üretmeniz için yeterli alam size sağlayacaktır. Bundan sonra, birkaç küçük saksı ve bir miktar toprakla tohumları temin ettiğinizde otları yetiştirmeniz için hiç bir engel kalmamış olacaktır.
Otları elden geldiğince taze halleriyle kullanmanızı salık vereceğiz elbet; ancak bunun her zaman mümkün olmadığı da doğrudur. Bu yüzden, mutfağınızda her zaman ayrı kaplar içinde ve ağızları sıkı sıkı kapatılmış bir halde kuru otlardan bulundurmamzda yarar vardır.
Eğer otları taze olarak kullanılmak üzere saklayacaksınız, tercihan alüminyum folyoya sarılı olarak ve ağzı kapalı bir cam, ya da plastik kap içinde buzdolabında bir kaç gün bekletebilirsiniz.


© lezzetler.com tarif no:24249 | adı:Tatlandırıcı olarak otlar | gönderen:kızılelma | indirme tarihi:27.04.2024 - 23:50