Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


SÜRPRİZ PASTA


Keki için:
4 adet yumurta,
4 kahve fincanı un,
4 kahve fincanı tozşeker,
yarım su bardağı kakao,
1 paket vanilya
Kreması için:
125 gram margarin,
5 çorba kaşığı un,
1,5 su bardağı süt,
1,5 su bardağından az tozşeker,
1 paket vanilya,
1,5 su bardağı çilekli süt,
1 su bardağı kakaolu süt.
Üzerine:
1 paket kakaolu puding,
2,5 su bardağı süt,
krem şanti

Önce pastanın kekini hazırlayın. Bunun için yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Unu, kakao ve vanilyayı ilave edip, çırpmaya devam edin. Daha sonra yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dakika pişirin. Keki sıcakken kalıptan çıkarıp, enine ikiye bölün. Çukur bir kaseye üst parçasını sıcakken yerleştirin. Krema için 50 gram margarini 2 çorba kaşığı unla kavurun. Bir buçuk su bardağı sütü katın. Yarım su bardağı şeker ve vanilyayı da ekleyip, pişirin. Ayrı bir kapta 50 gram margarinle 2 çorba kaşığı unu kavurun. Çikolatalı sütü ekleyin. Yarım su bardağı tozşekeri de katıp, pişirin. Kalan 25 gram margarini ayrı bir kapta, 1 çorba kaşığı unla kavurun. Kakaolu sütü ekleyin. Yarım su bardağına yakın şekeri ilave edip, pişirin.
Enine kestiğiniz kekin ortasına sırasıyla sade krema, kakaolu krema ve çilekli kremayı yayın. Diğer keki üzerine kapayın.
Buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün sütle kakaolu pudingi pişirin. Keki servis tabağına ters çıkarın. Pudingi sıcak sıcak kekin üzerine dökün. Kenarlarını krem şanti ile süsleyin. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:21112 | adı:Sürpriz Pasta | gönderen:nihale | indirme tarihi:06.05.2024 - 02:00