Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


FRAMBUAZLI KROKANLI PARFE


6 kişilik
100 g renkli şekerleme,
1-2 çorba kaşığı sıvı yağ,
65 g şeker,
50 g doğranmış badem,
3 yumurta akı,
175 g pudra şekeri,
400 g krem şanti,
300 g derin dondurulmuş frambuaz,
süs için:
6 saplı kiraz,
2 çorba kaşığı ezilmiş fıstık

Hazırlanması:
1. Şekerlemeleri ince ince kıyın.
2. Düz bir yemek tabağı yağlayın. Küçük bir tencereye 50 g şeker atın, şekeri, devamlı karıştırarak, kısık ateşte eritin. Karamelize olduktan sonra bademleri atın, tekrar karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve kalan sekeri yedirin. Krokanı yağa batırılmış bir bıçak ile yağlanmış tabağa dağıtın, soğumaya bırakın. Krokanı tabaktan kaldırıp kıyın.
3. Yumurta aklarını 125 g pudra şekeri ile çırpın. Krem şantiyi çırpın ve yumurta aklarına yavaş yavaş yedirin. Kıyılmış şekerleme ve krokan karıştırın.
4. 1.3 lt kapasiteli bir kek kalıbını soğuk sudan geçirin, folyo döşeyin. Parfeyi dökün, kabarcıklar oluşmaması için kalıbı bir kaç kez masaya vurun. Parfeyi örtüp derin dondurucuya kaldırın.
5. Buzları çözüldükten sonra frambuazları bir tencere koyarak bir taşım kaynatın, tel süzgeçten geçirin. 2 çorba kaşığı su ve kalan pudra şekeri katın.
6. Tabakların üstüne 2 şer kaşık frambuazlı sos dökün. Parfeyi dolaptan çıkartıp bir servis tabağına ters çevirin. Sıcak suya batırılmış bıçak ile 1 cm eninde dilimler kesin.
7. Tabaklara 2ser dilim parfe koyun, kiraz ve fıstık ile garnitür yapın.


© lezzetler.com tarif no:19841 | adı:FRAMBUAZLI KROKANLI PARFE | gönderen:Çetin Ceviz | indirme tarihi:30.04.2024 - 17:28