Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PATLICAN KEBABI


Malzeme :
Yarım kilo koyun eti,
3 baş soğan,
3 tane iri ve olgun domates,
4 tane büyük boy patlıcan,
4 çorba kaşığı sade yağ,
3 bardak su,
karabiber,
tuz.

Yapılışı:
1- Mümkün olduğu kadar ince ve uzun seçilmesi gereken patlıcanları alacalı şekilde soyduktan sonra yukardan aşağıya dörde bölünüz.
2- Ve bu uzun dilimleri de üç dört santim eninde küçük parçalar halinde kesiniz, bol tuzlu suda kırkbeş dakika bırakınız ve sonra parçalamadan sıkarak sularını alınız.
3- Bu arada kuşbaşı doğranmış yarım kilo etinizi iyice yıkayıp tavaya atılacak şekilde hazır ediniz.
4- Öte taraftan bir tavaya dört çorba kaşığı margarin yağı koyarak kızdırınız.
5- Yağı kızmış olan bu tavaya patlıcanları birer ikişer kaydırarak koyunuz, pembemsi bir renk alınca da delikli kepçenizle yağı süzmek suretiyle küçük parçalar halindeki hafif kızarmış patlıcanları ayrı bir tabağa koyunuz.
6- Tavayı ateşten indirmeden, evvelce hazırlamış olduğunuz yarım kilo kuşbaşı koyun etini pembeleşinceye kadar harlı ateşte birkaç dakika kızartınız ve oradan alarak kebabı pişireceğiniz tencereye koyunuz.
7- Soğanları ve domatesleri (domates salçası da olabilir) iyice kabuklarını soyduktan ve ince doğradıktan sonra tavaya atınız ve pembeleştikten sonra hepsini tencereye dökünüz.
8- Yarım kahve fincanı tuzla az ya da çok (zevkiniz bilir) karabiberi azar azar tencereye katmayı unutmayınız.
9- Bütün bunları dediğimizi ölçüde ve dediğimiz sıra ile yaptıktan sonra tencerenin kapağını iyice kapatınız ortalama bir buçuk saat kadar pişmeye bırakınız.
10- Etler yumuşayınca ayrı bir tabağa koymuş olduğunuz kızarmış patlıcanları tencereye boşaltınız ve yarım saat daha orta ateşte pişirdikten sonra servis yapınız.


© lezzetler.com tarif no:18873 | adı:PATLICAN KEBABI | gönderen:inci | indirme tarihi:02.05.2024 - 22:46