Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


SOMON BALIĞI


Doğduğu sulara geri dönen balık olarak bilinen somon, balık türleri arasında fiyat olarak yüksek bir yere sahip. Ülkemizde Karadeniz’de üretilmeye başlayan Türk Somon’u, Norveç Somonu’nun fiyatına nazaran yarı yarıya ucuzdur ve çok lezzetlidir.
Somon balığı, salmonidae familyasına ait bir balık türüdür. Soğuk ve ılıman su bölgelerinde bulunur. Lezzetli eti, besin değeri ve sportif balıkçılık için popülerliği nedeniyle önemli bir ekonomik değere sahiptir. Somon balıkları, anadromous olarak bilinen bir yaşam döngüsüne sahiptir, yani tatlı sularda doğar, büyüdükten sonra denize göç eder ve üremek için doğdukları tatlı su bölgelerine geri dönerler. Somon çeşitleri kendi içerinde farklı türlere ayrılır.
Yağlı balık olarak sınıflandırılan, somon balığı, yüksek protein, yüksek omega-3 yağ asidleri ve yüksek D vitamini içeriği nedeniyle sağlıklı olarak kabul edilir. Rengi balığın beslenmesine bağlı olarak açık pembe ile kırmızı arasında değişmektedir. Somon, kızartma, fırınlama, poşe, şiş ve ızgara teknikleriyle pişirilebilir. Ayrıca bazı tariflerde hiç pişirilmeden de servis edilebilir.




© lezzetler.com tarif no:177343 | adı:Somon Balığı | gönderen:gül | indirme tarihi:21.05.2024 - 07:25