Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


FINDIK


Fındık, Türkiye'de en çok üretilen ve tüketilen kuruyemişlerin başında gelmektedir. Hasadı her yıl Ağustos ayında gerçekleşen fındık, herkesin tercih ettiği güçlü bir besindir. Ülkemizde en yoğun olarak Karedeniz bölgesinde yetişmektedir. İşte fındıkla ilgili merak edilenler…
En sevilen kuruyemiş çeşitlerinden biri olan fındık, eşsiz tadının yanı sıra güçlü içeriğiyle de vazgeçilmez besinlerden biri. Ülkemizin en çok tüketilen mahsullerinden biri olan fındık, çiğ ve kavrulmuş alternatifleriyle neredeyse herkes tarafından seviliyor. Fındık, corylus cinsine ait bir ağaç türü olan fındık ağacının meyvesidir. Fındık genellikle çiğ, kavrulmuş veya işlenmiş şekillerde bulunur. Taze fındık, mevsiminde kabukları açılarak çiğ olarak tüketilebilir veya çeşitli tariflerde kullanılabilir. Fındığın hafif tatlımsı bir tadı ve yağlı bir dokusu vardır.
Bol yağış alan nemli bölgeleri seven fındığın, ülkemizdeki yetişme alanlarını ise en çok Doğu Karadeniz Bölgesi oluşturuyor. Rize, Ordu, Trabzon, Artvin gibi Doğu Karadeniz şehirlerinin yanı sıra Sakarya, Bolu, Samsun, Sinop ve Tokat gibi şehirlerde de fındık yetiştiriciliği yapılabiliyor.




© lezzetler.com tarif no:177129 | adı:Fındık | gönderen:gül | indirme tarihi:22.05.2024 - 21:33