Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


DÖRT HIRSIZ SİRKESİ


https://www.cumhuriyet.com.tr

13.-17.yy arasında Avrupa’da baş gösteren veba salgını milyonlarca insanın ölümüne sebep olmuştu.
Veba sadece insanlara hastalardan bulaştığı gibi; hastaların cesetlerinden, hatta evlerinden ve eşyalarından bile bulaşabiliyordu.
İşte böyle bir ortamda ortaya çıkan ve veba kurbanlarının evlerini soyan 4 hırsız, deyim yerindeyse bu vebalı ortamlarda cirit atıyor ama asla vebaya yakalanmıyorlardı.
En nihayetinde suçüstü yakalandıklarında, o dönemin hırsızlık suçu cezası olarak idam edilmeleri gerekiyordu. Ancak önlerine bir seçenek sunuldu. Sağlam kalmanın sırrını açıklarlar ise idamdan kurtulabileceklerdi.
Hırsızlar ölümden kurtulmak için sırlarını açıkladılar. İşte o sır sirkede gizliydi. Bu hırsızlar kadim halk tıbbı bilgilerinin ışığında olabilecek tüm antiseptik bitki özlerinden demledikleri bir sirke hazırladıklarını, bu bitkilerin ve sirkenin birleşmiş gücü ile kendilerini vebadan koruduklarını açıklamışlardı.
İşte Dört Hırsız’ın adı ile anılan bu sirkenin tarifi o günden günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır.
Şimdi bu efsanevi tarif Kemal Kükrer kalitesi ile sizlere ulaşıyor! Ürünün içinde ise sadece; elma sirkesi, pelin otu, adaçayı, biberiye, hindistancevizi, lavanta, nane, karabiber, karanfil, sarımsak ve tarçın bulunuyor.




© lezzetler.com tarif no:177046 | adı:Dört Hırsız Sirkesi | gönderen:gül | indirme tarihi:08.05.2024 - 20:18