Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


YUMURTA KABUĞUNUN KULLANIM ALANLARI


Sadece kendisi değil, kabuğu da mucize… Yumurta kabuğunu hayatımızın pek çok alanında kullanabileceğimizi biliyor musunuz? Bitkileri Güzelleştirmek İçin… Yumurta kabuğu, tıpkı yumurta gibi birçok yararlı vitamin ve kalsiyum içerir. Bu özelliği sayesinde bitkiler için gübre olarak kullanılabilecek etkiye sahiptir. Yumurta kabuklarını blender ile toz haline getirip dikimden önce toprağın dibine dökerek bitkinin daha güçlü ve güzel çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Cildinizi Güzelleştirmek İçin… Yumurta kabuğu ile cildinizdeki lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Blenderden geçirdiğiniz 1 tatlı kaşığı kadar yumurta kabuğunu, 1 tatlı kaşığı kadar yoğurt, 2 tatlı kaşığı kadar yumurta akı, 3 damla limon suyu ile güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımı cildinizde lekeden şikâyet ettiğiniz bölge üzerine uygulayın ve 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra bol su ile durulayın. Bu yöntemi düzenli olarak uyguladığınızda cildinizin kısa zamanda lekelerden kurtulup iyileştiğini görebilirsiniz.cilt-bakimi3. Tencereleri Temizlemek İçin… Yumurta kabukları, vitamin kaynağı olmasının yanı sıra harika bir temizlik malzemesidir. Yumurta kabuklarını 5 dakika kadar kaynattıktan sonra bir miktar sabunlu su ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı bir bez yardımı ile tencere, tava, çaydanlık gibi mutfak araç gereçlerini temizlemek için kullanın. Harika sonuçların tadını çıkarın.




© lezzetler.com tarif no:176066 | adı:Yumurta Kabuğunun Kullanım Alanları | gönderen:gül | indirme tarihi:20.05.2024 - 12:01