Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


SALEP YAPIMININ PÜF NOKTALARI


Porsiyonluk olarak verilen bu malzeme listesi kişi sayısına göre arttırılabilir. Lezzetli bir salep yapımı için bu üç ana malzemelerin elinizde bulunması yeterlidir. Süt olarak tercih edeceğiniz lezzetler içerisinde doğal süt yapacağınız salebi çok daha lezzetli bir kıvama getirebilir. Pastörize ya da günlük sütü tercih edebilirsiniz.
Evde yapılacak salepleriniz için bu süt alternatifleri de idealdir. Süt sindirimi konusunda problem yaşarsınız laktozsuz sütleri de tercih edebilirsiniz. Süt ve süt ürünlerini alerjisi olanlar için su kullanımı da mümkün olabilir.
Tercihe bağlı olarak daha lezzetli ve aromatik tatlar etmek için vanilya, şekerli vanilin, vanilya çubuğu ya da damla sakızını salebinizin içerisine pişirme aşamasında ekleyebilirsiniz.
Lezzetli bir salep hazırlayabilmeniz için biraz sabırlı olmanız gerekir. Kuş akşamların çok daha huzurlu ve keyif veren lezzetlerle geçirebilmenize imkan tanıyan salep içinizi ısıtır.
Öncelikle gerçek ve kaliteli bir salep tozu edinmeniz gerekir. Sonrasında bulunabilir ve erişebilir malzemelerden olan süt ve şekeri malzeme listenizde bulundurmalısınız.
Sevdikleriniz, kendiniz ve çocuklarınız için keyifli hazırlayacağınız bu lezzet için tüm malzemeleri bir araya getirdikten sonra derin bir tencere, cezve ya da sütlük içerisinde kısık ateşte pişirebilirsiniz. Pişirmeden önce mutlaka tel bir süzgeç ya da çırpıcı yardımıyla hızlı bir şekilde karıştırın.
Bu detay salebinizin topaklanmasın önleyecektir. Kıvamlı bir yapıya sahip olan salebin dibinin tutmasını engellemek için kaynama gerçekleşene kadar karıştırmaya devam edin.
Salebiniz kıvam aldıktan sonra bir taşım daha kaynatın de sonrasında içeceği fincanlara paylaştırın. Sunum aşamasında üzerine toz tarçın ekleyebilirsiniz. Damak tadınıza bağlı olarak içerisine, damla sakızı gibi çeşitli aromatik lezzetler de ekleyebilirsiniz.


© lezzetler.com tarif no:174970 | adı:Salep Yapımının Püf Noktaları | gönderen:gül | indirme tarihi:31.05.2024 - 12:41